Hogeschool van Amsterdam

Vluchtelingstudenten aan de HvA

Students that Matter

In het programma Students that Matter (StM) werkt de HvA samen met de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF om vluchtelingstudenten een warm welkom te bieden en ze te ondersteunen tijdens hun opleiding aan de HvA.

Door de corona-crisis kan het voorkomen dat je extra ondersteuning nodig hebt. Students that Matter besteedt op dit moment aandacht aan onderstaande onderwerpen. We hopen dat we je hiermee kunnen bijstaan.

Nu we minder lessen kunnen volgen en Samen Studeren niet plaatsvindt, is het misschien wel fijn om even extra tijd te besteden aan je taalvaardigheid? Via Skype of Whatsapp bieden wij nog steeds tutoring aan. Dit houdt in: een uur lang met een docent Nt2 werken aan taalvaardigheid. Je kan en mag met onze tutoren tijdens dit uur ook natuurlijk gewoon even kletsen en delen waar je mee bezig bent of waar je je zorgen over maakt. Interesse? Mail studentsthatmatter@hva.nl dan koppelen we een tutor aan je.

Nour (een student van StM) heeft de Mooc Beter schrijven in het hoger onderwijs thuis gevolgd op de computer mèt begeleiding van Ljiljana. De MOOC is een gratis online cursus. Hierdoor had Nour de mogelijkheid om vragen te stellen over de onderdelen in de MOOC en kreeg Nour ook feedback op gemaakte schrijfopdrachten. Omdat Nour aangaf hier echt wat aan gehad te hebben, willen we het nu aan jullie allemaal aanbieden. Je krijgt zelfs een certificaat als je hem afgerond hebt!

Heb jij ook zin om thuis aan je schrijfvaardigheid te werken met de MOOC èn vind je het fijn om ook feedback te krijgen? Stuur dan een mail aan Ljiljana: l.vulinovic@hva.nl waarin je dit aangeeft. Zij maakt dan een plan met jou.

Wil jij contact hebben met studenten die ook uit een ander land hier in Nederland zijn gekomen om te wonen en te studeren? De studentenstaf Moh en Mohamad hebben een whatsapp-groep gemaakt waarin je met elkaar kan chatten.

Ook organiseren ze binnenkort hun eerste digitale bijeenkomst. Even kletsen met anderen nu je zo alleen thuis zit. Interesse? Stuur een mailtje aan Moh en Mohamad via StM-meetup@hva.nl.

Ben je klant van het UAF? Het UAF begeleidt nog maar nu digitaal, dus je kunt ook altijd contact opnemen met het UAF.

Als student kun je last hebben van prestatiedruk, studiestress of somberheid. Dit zijn maar enkele voorbeelden van lichte psychische klachten waar je tijdens je studie mee te maken kunt krijgen. De HvA biedt online modules aan om je inzicht te geven in je mentale gezondheid.

Online modules

Met behulp van de online modules krijg je handvatten en tips om te voorkomen dat jouw psychische klachten verergeren. Uiteraard wordt jouw informatie vertrouwelijk behandeld: je kunt de modules kosteloos en anoniem volgen.

Waar vind je de modules?

Wil je meer weten over de online modules? Ga dan naar MijnHvA – A-Z-lijst – Hulp en begeleiding – Omgaan met persoonlijke problemen .

Studentendecaan

Ben je na het doorlopen van de online modules nog niet voldoende geholpen of merk je dat je klachten invloed hebben op je studievoortgang? Ga dan naar het spreekuur van de studentendecaan van jouw opleiding .

Heb je vragen of opmerkingen over de online modules? Mail deze naar studentendecanaat@hva.nl

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 4 februari 2021

Convenant HvA-UAF

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien