Green Office

Green Office HvA bestaat uit een kernteam en een community van HvA’ers die zich inzetten voor een duurzame en inclusieve hogeschool

Bij Green Office (GO) HvA werken studenten en medewerkers samen aan concrete acties met impact en zij zetten zich in om duurzame studenteninitiatieven zichtbaar te maken en studenten en medewerkers met elkaar te verbinden.

Green Office Game Changers Awards

Twee keer per jaar geeft het evenement GO (Green Office) Game Changers Awards een podium aan innovatieve, gedurfde of opvallende initiatieven die te maken hebben met sociaalecologische en/of economische duurzaamheid. Een inspirerende award uitreiking voor en door studenten die tijdens hun studie een positieve impact maken.

De uitreiking van de GO Game Changers Awards geeft studenten met een duurzaam project een podium. Studenten kunnen zich aanmelden met bijvoorbeeld een afstudeeropdracht, een onderzoek of een stage. Hiermee creëert het Green Office een platform waar studenten, experts en bezoekers elkaar kunnen inspireren, motiveren en activeren.

Onderscheidende ideeën
Het project of idee hoeft nog niet af te zijn. Het mag een net ontstaan idee zijn of een initiatief dat juist al wat verder uitgewerkt is. Uit alle aanmeldingen kiest het Green Office de meest onderscheidende ideeën, projecten of initiatieven.

Juryprijs en publieksprijs
Tijdens de prijsuitreiking presenteren de studenten hun idee aan de vakjury die hieruit de winnaar kiest. Naast deze juryprijs is er ook een publieksprijs, waarbij door het publiek gestemd kan worden. Het project met de meeste stemmen wint!

Sustainability Ambassadors HvA

De Sustainability Ambassadors vormen een community van vrijwilligers die met de Green Office (GO) HvA werken aan projecten, campagnes en activiteiten. Zij dragen bij aan de duurzame ontwikkeling van de HvA.

Masterclasses en workshops
Tijdens het programma organiseert het Green Office allerlei masterclasses, workshops en activiteiten rond de United Nations’ Sustainable Development Goals, Donut Economics, Design Thinking en agile projectontwikkeling. Ook projecten om de HvA groener en inclusiever te maken staan centraal.

Acties Sustainability Ambassadors

  • Zij stimuleren de integratie van duurzame ontwikkeling in onderwijs, onderzoek of bedrijfsvoering.
  • Zij brengen duurzame ontwikkeling binnen de HvA onder de aandacht.
  • Zij organiseren activiteiten organiseren voor studenten (filmavonden, debatten, vegan kookworkshops).

Voorganger RE-SET

Het Green Office (GO) volgde 2021 het duurzaamheidsprogramma re-set Van 2019 tot 2021 werkte deze voorloper eraan om de HvA een krachtige impuls te geven in haar ontwikkeling tot duurzame hogeschool. Het richtte zich op het verduurzamen van de bedrijfsvoering, onderzoek en het onderwijs. Het programma kende een bruisend netwerk van change agents binnen de faculteiten en diensten, spil in het werk binnen de organisatieonderdelen. Door meetups, evenementen, een online platform en een sterke community liep dit netwerk van verandering dwars door de HvA.

Meer informatie

bijeenkomst Green Office
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 5 december 2023