Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Als student Voeding en Diëtetiek werk jij aan een wereld waarin gezonde en duurzame voeding zorgt voor een beter leven. Met nieuwe kennis over wat we eten, maar ook hoe we eten. Je werkt al tijdens je studie aan projecten die echt impact hebben. Voor jou als professional in opleiding en voor de inwoners van de stad Amsterdam.

dinsdag 14 oktober | 17.00-20.00
Bezoek online voorlichtingsavond
De opleiding in het kort

Begin jij na de zomer met Voeding en Diëtetiek? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Naar Start Opleiding

Dit ga je doen

Tijdens de opleiding Voeding en Diëtetiek verdiep je je in voeding (gezondheid en duurzaamheid) én voedsel (productie, consumptie en impact). Je wordt breed opgeleid en werkt vanaf het eerste jaar aan praktijkopdrachten. Je geeft zelf richting aan je opleiding: je stelt jouw eigen studieprogramma samen op basis van jouw interesses en ambities. Daarbij krijg je persoonlijke begeleiding van een studentbegeleider.

Studenten Voeding en Diëtetiek in keuken Dr. Meurerlaan HvA
Propedeuse

In het eerste jaar (propedeuse) krijg je een brede basis over voeding, gezondheid, duurzaamheid en voedselproductie. Je werkt vanaf het begin aan echte opdrachten met organisaties in Amsterdam. Zo ontdek je waar jouw interesses liggen en welk type voedingsprofessional jij wilt worden.

Hoofdfase

In jaar 2 en 3 (hoofdfase) stel je zelf je studieprogramma samen. Je kiest modules die passen bij jouw interesses en het beroep waar je naartoe werkt. Daarnaast volg je een minor van 20 weken. Dit is een keuzeprogramma over een onderwerp waarin jij je verder wilt verdiepen.

Afstudeerfase

In jaar 4 (afstudeerfase) doe je een afstudeerstage bij een of meerdere opdrachtgever die jij zelf kiest. Je werkt aan een vraagstuk dat jij belangrijk vindt, en levert een beroepsproduct dat écht gebruikt wordt.

Bekijk studieprogramma Voeding en Diëtetiek

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Voor de opleiding Voeding en Diëtetiek heb je een havo-, vwo- of mbo 4-diploma nodig. Scheikunde in je pakket is handig, maar geen vereiste. Wel is het belangrijk dat je je kennis bijspijkert als je geen scheikunde hebt gehad.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

In jaar 1 werk je wekelijks 8 uur aan een project voor een opdrachtgever en volg je 12 uur gemengd onderwijs zoals practica en colleges. Je besteedt 20 uur per week aan zelfstudie en opdrachten met medestudenten.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld in het eerste jaar rekening met ongeveer € 500 aan kosten voor studieboeken, readers en vakmaterialen. De extra kosten liggen lager in jaar 2, 3 en 4.

Lees meer over studiekosten

Waarom Voeding en Diëtetiek aan de HvA?

Student Voeding en Diëtetiek staat aan ziekenhuisbed van jonge man
  • Tijdens de opleiding werk je samen met medestudenten, opdrachtgevers, experts, consumenten en gebruikers aan producten voor de praktijk in en rond Amsterdam.
  • Je hebt veel invloed op wat je leert. Vanaf het tweede jaar stel je jouw eigen studieprogramma samen op basis van je interesses.
  • Een studentbegeleider helpt je tijdens de hele opleiding bij het maken van keuzes en ondersteunt je in je ontwikkeling tot voedingsprofessional.

Voor wie?

3 studenten Voeding en Diëtetiek met blauwe kookschorten aan in keuken Dr. Meurerhuis HvA
  • Je hebt interesse in voeding en mensen.
  • Je bent communicatief vaardig en hebt oog voor detail.
  • Je begrijpt het belang van een gezonde en duurzame levensstijl.
  • Je bent ondernemend.