Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Als student Voeding en Diëtetiek werk jij aan een wereld waarin gezonde en duurzame voeding zorgt voor een beter leven. Met nieuwe kennis over wat we eten, maar ook hoe we eten. Je werkt al tijdens je studie aan projecten die echt impact hebben. Voor jou als professional in opleiding en voor de inwoners van de stad Amsterdam.

9 november 2024
Bezoek open dag
De opleiding in het kort

Begin jij na de zomer met Voeding en Diëtetiek? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

Tijdens de 4-jarige opleiding Voeding en Diëtetiek ontdek je de wereld van voeding (gezondheid en duurzaamheid) en voedsel (productie, consumptie en impact). Je wordt breed opgeleid en werkt vanaf het eerste jaar in en met de praktijk. Je geeft zelf richting aan je studie doordat je veel zeggenschap hebt over wat je leert. Hierbij krijg je persoonlijke ondersteuning van jouw ontwikkelingscoach.

Propedeuse

In de propedeuse (jaar 1) volg je een breed basisprogramma waarin je je oriënteert op het type voedingsprofessional dat je wilt worden. Daarna ga je je verder specialiseren. Op basis van jouw interesses kies je verschillende modules. Je leert de theorie en werkt zowel individueel als in groepsverband aan opdrachten uit de praktijk. Vaak zijn dit actuele projecten op verschillende plekken in Amsterdam waarmee je direct impact creëert.

Hoofdfase

In de hoofdfase (jaar 2 en 3) kies je modules die passen bij jouw beroepskeuze. Daarnaast volg je een minor van 20 weken. Dit is een keuzeprogramma over een onderwerp waarin jij je verder wilt verdiepen.

Afstudeerfase

De afstudeerfase (jaar 4) staat in het teken van een stage bij een of meerdere opdrachtgevers uit het werkveld. Je kiest zelf een opdrachtgever en een vraagstuk dat je op wilt lossen. Je ontwikkelt daarbij een waardevol beroepsproduct voor de betreffende stakeholders.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Voor de opleiding Voeding en Diëtetiek heb je een havo-, vwo- of mbo 4-diploma nodig. Scheikunde in je pakket is handig, maar geen vereiste. Wel is het belangrijk om je kennis bij te spijkeren als je geen scheikunde hebt gehad.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

In jaar 1 werk je wekelijks 8 uur aan een project voor een opdrachtgever en volg je 12 uur gemengd onderwijs zoals practica en colleges. Je besteedt 20 uur per week aan zelfstudie en opdrachten met medestudenten.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld in het eerste jaar rekening met ongeveer € 500 aan kosten voor studieboeken, readers en vakmaterialen. De extra kosten liggen lager in jaar 2, 3 en 4.

Lees meer over studiekosten

Waarom Voeding en Diëtetiek aan de HvA?

  • Je werkt tijdens de opleiding samen met medestudenten, opdrachtgevers, experts, consumenten en gebruikers aan producten voor de beroepspraktijk in en rond Amsterdam.
  • Je geeft zelf richting aan je opleiding doordat je veel zeggenschap hebt over wat je leert. Vanaf jaar 2 stel je op basis van je interesses jouw eigen studieprogramma samen.
  • Een persoonlijke ontwikkelingscoach helpt tijdens jouw hele opleiding om de beste keuzes te maken en jezelf te ontwikkelen tot een voedingsprofessional.

Voor wie?

  • Je hebt interesse in voeding en mensen.
  • Je bent communicatief en hebt oog voor detail.
  • Je ziet het belang van een gezonde en duurzame levensstijl.
  • Je bent ondernemend ingesteld.