Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Pabo HvA

Iets voor jou?

Hoe geef je kinderen met verschillende achtergronden de kennis en vaardigheden mee om straks goed te functioneren in de multiculturele maatschappij? Op de deeltijdopleiding Pabo HvA maak je kennis met de diversiteit van de grote stad en leer je hoe je rekening houdt met verschillen tussen leerlingen en ouders op het gebied van taal, cultuur, religie en sociaaleconomische achtergrond.

Open dag 10 december
Meld je aan
Bachelor Pabo HvA deeltijd

Dit ga je doen

De deeltijdopleiding Pabo HvA is zowel kennis- als praktijkgericht. Het onderwijsaanbod bestaat uit vak- en werkcolleges. Daarnaast werk je aan een beroepsopdracht waarbij je theorie en praktijk aan elkaar koppelt. Je volgt colleges over vakken die op de basisschool op het programma staan.

Jaar 1

Je maakt kennis met het vak van leraar basisonderwijs en ontdekt hoe het is om les te geven in Amsterdam. Je loopt stage in de onder- en bovenbouw en maakt zo kennis met onderwijs aan jonge en oudere kinderen.

Jaar 2

In semester 1 staat het lesgeven aan het jonge kind centraal. Je loopt stage in de onderbouw. In semester 2 kies je voor een specialisatie: lesgeven aan het jonge of het oudere kind. De vakken die je volgt en jouw stage sluiten daarop aan. Je verdiept je in verschillen tussen kinderen en leert over de samenwerking met ouders en professionals buiten school.

Jaar 3

In de afsluitende stage sta je 2 dagen per week zelfstandig voor de klas. Je volgt de laatste vakken en rondt de opleiding af met een eindstage, afstudeeronderzoek en startbekwaamheidsgesprek. In semester 2 volg je een minor (keuzeprogramma).

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo, hbo- of wo-bachelor

Je wordt toegelaten tot de 3-jarige deeltijdopleiding met een vwo-diploma of afgeronde hbo- of wo-bachelordiploma. Je bent ook toelaatbaar met een havo-diploma. Hiervoor gelden aanvullende toelatingseisen.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je circa 12 contacturen per week. Daarnaast werk je 15-20 uur aan projecten, opdrachten en en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Pabo HvA deeltijd?

  • Als basisschoolleraar sta je aan de basis van de ontwikkeling van kinderen.
  • Je leert zoveel meer dan lesgeven: hoe je kinderen laat groeien, letterlijk en figuurlijk, wie ze ook zijn, ongeacht hun achtergrond.
  • Alles wat je leert kun je direct toepassen in de praktijk, want vanaf het 1e jaar sta je al bij een van onze opleidingsscholen voor de klas.
  • Als leraar in het basisonderwijs heb je goede baankansen en een grote impact op volgende generaties.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en werkt samen met andere professionals en met instellingen.

Voor wie?

  • Je hebt interesse in opvoeden, leren en opgroeien.
  • Je hebt interesse in sociaal, cultureel en maatschappelijk werk.
  • Je wilt graag direct impact hebben op kinderen.