Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Ben jij de flexibele, ondernemende bedrijfseconoom van de toekomst? Ga je net zo goed om met verandering en technologie als met mensen en cijfers? Ben je een scherpe analyticus die het verhaal achter de cijfers leest en dat vertaalt naar een glashelder advies op managementniveau? Die finance professional word je bij de Nederlandstalige voltijdopleiding Finance & Control. En dat in drie jaar! Finance, your future?

Bezoek de open dag

Waarom Finance & Control? De opleiding in het kort.

Begin jij na de zomer met het driejarig traject van Finance & Control? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

Je maakt kennis met de financiële situatie van een bedrijf en belangrijke ondernemingsprocessen. Verder leer je over bedrijfsadministratie, fiscale aangiftes en investeringsplannen. Een minor of stage in binnen- of buitenland bied je veel keuzemogelijkheden. Je rondt de opleiding af met een afstudeeropdracht. Dit doe je in drie jaar.

Jaar 1

Net als studenten van de 4-jarige opleiding Finance & Control maak je kennis met het economische werkveld en de financiële wereld. Je gaat je bezighouden met bedrijfseconomische onderwerpen en ga je je meer verdiepen in o.a. kosten en opbrengsten, de financiële bedrijfsadministratie, het opstellen van een jaarrekening, fiscale aangiftes en het maken van een investeringsplan. Je ontdekt wat er bij het werk van een finance professional komt kijken en waar jij goed in bent.

Jaar 2

Dit studiejaar loop je een half jaar stage. Je leert veel over bedrijfsorganisatie, administratieve systemen en de externe verantwoording van financiële uitkomsten van de onderneming.

Jaar 3

In dit laatste jaar rond je de opleiding af. Je kunt je verder specialiseren door het kiezen van een minor en afstudeeropdracht in een specifieke sector. Met een goede afstudeeropdracht laat je werkgevers zien wat je waard bent.

Bekijk het studieprogramma

In 3 jaar je hbo-diploma

Als je voor het 3-jarig traject kiest als vwo'er of havist werk je zelfstandig, studeer je in een hoog tempo en ga je tijdens lessen snel de diepte in. Dit moet bij je passen. Deze vaardigheden komen goed van pas als je kiest voor een 3-jarig traject in het hbo. Je werkt hard waardoor je in kortere tijd meer lesstof behandelt. Na het succesvol afronden van het 3-jarig traject bezit je een volwaardig hbo-diploma.

Toelatingseisen

Havo, vwo

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een vwo-diploma of met een havo-diploma met een gemiddeld eindcijfer van 8 hoger. Daarnaast gelden voor deze opleiding extra eisen.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij deze opleiding heb je minimaal 18-20 contacturen per week in het 1e studiejaar. Daarnaast besteed je ongeveer 20 uren alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoeken, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en andere kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met ongeveer € 550 per jaar voor boeken, readers en andere benodigdheden.

Lees meer over studiekosten

Waarom Finance & Control 3-jarig traject?

  • Na het afronden van deze opleiding ken jij de laatste inzichten uit de financieel-economische sector: alles over FinTech start-ups, crypto currencies, blockchain, kunstmatige intelligentie, big data, robotisering, internationalisering en nieuwe regelgeving komt aan bod.
  • We bereiden je voor op hoe het er in de praktijk aan toe gaat: je gaat samen met de klant en andere professionals in een multidisciplinair team aan de slag met complexe vraagstukken uit het werkveld.
  • Je hebt na 3 jaar al een volwaardig hbo-diploma op zak.

Voor wie

  • Je bent goed in wiskunde en economie.
  • Je kunt zelfstandig werken.
  • Je wilt weten hoe je bedrijfseconomische informatie vastlegt, analyseert en beoordeelt.
  • Je hebt een vwo-diploma of havo-diploma met gemiddeld een 8 op je cijferlijst.