Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Student aan het woord

Max de Veen

Max de Veen

De veelzijdigheid van de opleiding zorgt ervoor dat elk blok weer een nieuwe uitdaging is waarin je nieuwe vaardigheden leert. Alle stof is gericht op de praktijk.

Praktijkgericht

Sinds juni 2017 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Bedrijfseconomie (''Finance & Control'' vanaf '18/'19) van de Hogeschool van Amsterdam. Na het, onsuccesvol, volgen van twee eerdere studies op verschillende onderwijsinstellingen, was Bedrijfseconomie precies de studie waar ik naar op zoek was! De veelzijdigheid van de opleiding zorgt ervoor dat elk blok weer een nieuwe uitdaging is waarin je nieuwe vaardigheden leert. Het maakt niet uit of het gaat om Recht, Boekhouden, Organisatiekunde, Statistiek, Ethiek of het bijspijkeren van Professionele Vaardigheden. Alle stof is gericht op de praktijk. De docenten gaan tijdens de les ook het gesprek aan waardoor je als student actief wordt betrokken. Ook buiten de klas zijn de docenten makkelijk bereikbaar voor vragen waardoor de opleiding klein en betrokken aanvoelt.

Uitdaging

Als student aan de HvA kun je zelf de manier van studeren invullen: als je naast je studie nog actief wilt zijn, is daar alle ruimte voor. Je kan bijvoorbeeld extra vakken volgen of als commissielid optreden (eg. in de opleidingscommissie).

De HvA heeft mij veel kansen geboden en mij ondersteund in de plannen die ik had naast mijn studie, zoals het oprichten van de studievereniging BE Adam. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik naast de lesstof nog veel meer heb geleerd dan waar ik studiepunten voor heb gekregen.

Intussen heb ik een mooie baan gevonden, die ik ook te danken heb aan alle kansen die ik tijdens mijn studie heb gekregen. Daarom zou ik Bedrijfseconomie (''Finance & Control'' vanaf '18/'19) aan iedereen aanraden!

Lees ook de ervaringen van studente Linde Camp