Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Finance & Control 3-jarig traject

Studieprogramma

Tijdens het eerste jaar leer je veel over Bedrijfseconomie en Administratie, Organisatie en Recht, Financieel Management en Accounting.

Veranderingen studieprogramma

Het studieprogramma is vanaf september 2022 anders. Je begint in jaar 2 van de voltijdopleiding Finance & Control. Dit is voor jou dan het eerste jaar. Als je merkt dat je bij bepaalde vakken achterloopt, dan heb je de mogelijkheid vakken uit het eerste jaar van de voltijdopleiding Finance & Control te volgen. Je zult je afvragen 'hoe dan'. Ga naar jaar 1, 2 en 3 en lees hier meer over. Bij je studieadviseur kun je advies vragen wat voor jou het beste is.

Jaar 1 

Je start je eerste jaar met bedrijfseconomische vakken die in jaar 2 van de voltijdopleiding Finance & Control worden gegegeven. Dit is je propedeusejaar. Merk je dat je onvoldoende kennis hebt op een bepaald onderwerp, dan regelen wij dat je extra lessen kunt volgen.

Je gaat je bezighouden met bedrijfseconomische onderwerpen en ga je je meer verdiepen in o.a. kosten en opbrengsten, de financiële bedrijfsadministratie, het opstellen van een jaarrekening, fiscale aangiftes en het maken van een investeringsplan. Je gaat kennismaken met het economische werkveld en de financiële wereld. Je ontdekt wat er bij het werk van een finance professional komt kijken en waar jij goed in bent.

Het jaar is verdeeld in blokken, waarvan elk blok een thema kent:
- Processen en Risico’s
- Data & control
- Finance & Innovation
- Jaarverslaggeving

Ieder blok wordt afgesloten door middel van een toets, een portfolio van beroepsproducten en een eindgesprek.

Tijdens de studie leer je middels projecten meer over de praktijk. Zo werk je aan het project Budgeting Planning and Control. Binnen dit project leer je interne financiële rapportages opstellen. Je stelt bijvoorbeeld een masterbudget op en leert de P&C-cyclus gestructureerd vormgeven.

Ook is er veel aandacht voor professionele vaardigheden en ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan ICT-vaardigheden. Je maakt kennis met verschillende informatiesystemen zoals SAP, Acces, Exact Online.

Lees meer over de vakken per studiejaar in de studiegids (opent in nieuw venster).

Sporten en studeren

Sport tijdens de studie is een belangrijk onderdeel van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Sport is dan ook een verplicht onderdeel in het eerste studiejaar. Onder andere door te sporten, ontwikkel je competenties (bijvoorbeeld: samenwerken) en vaardigheden (bijvoorbeeld: doorzettingsvermogen) die van grote waarde zijn tijdens de studie en later in het bedrijfsleven. Door sport kun je uitdagingen in de studie beter aan en behaal je betere studieresultaten. Je leert jezelf en je klasgenoten op een andere manier kennen.

Het sportaanbod is zeer divers. Zo zijn er sporten zoals roeien, tennis, klimmen, golf, fitness, schaatsen, snorkelen, schermen en mountainbiken. Ook buiten het studieprogramma en de sportlessen om worden studentensportactiviteiten (zoals Dam tot Damloop, sloeproeien, wintersportreis) georganiseerd.

Titel en diploma

Na het afronden van de opleiding Finance & Control ontvang je het diploma Finance & Control en mag je de titel Bachelor of Science (BSc) voeren.

Jaar 2 en 3
Stages
Haal meer uit je opleiding
Maak kennis met studievereniging IMPERIA
(opent in nieuw venster)