Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Stage

De opleiding Finance & Control 3-jarig traject vindt het belangrijk om je goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt, zo ook op het samenwerken met andere landen en internationale klanten. Met de theoretische kennis en praktijkopdrachten uit het eerste jaar heb je voldoende bagage om als beginnend Finance & Control student aan de slag te gaan in de beroepspraktijk.

In het tweede jaar doe je voor het eerst praktijkervaring op via een (internationale) stage van vijf maanden. Ook in het derde en laatste jaar ga je vijf maanden op stage en voer je een afstudeeropdracht uit bij een bedrijf.

Op stage doe je praktijkonderzoek en werk je mee in de dagelijkse praktijk van het bedrijf. Zo onderzocht een oud-student hoe een bank de kredietaanvraagprocedure kan versnellen. Een andere student onderzocht hoe je bij de kredietaanvraag van een startup het succesgehalte van de onderneming kunt toetsen. Tijdens een stage besteed je ook veel aandacht aan kritische reflectie en het zelf leren bepalen van leerdoelen.

Je stage kun je lopen op de financiële afdeling van een bedrijf, bij een accountantskantoor of bij een non-profit organisatie. Aan jou de keuze.

Jaar 2 en 3
Haal meer uit je opleiding