Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Je maakt de wereld een beetje slimmer, eenvoudiger en duurzamer. Met kennis machines, producten, productieprocessen en slimme gebouwen of infrastructuur. Dat doe je met een baan in de techniek. Maar je wilt verder groeien. Bijvoorbeeld naar een coördinerende rol, een managementfunctie of een functie als lead Engineer. Met de deeltijdopleiding Engineering beschik jij straks over de juiste kennis en vaardigheden.

Schrijf je in

Begin jij na de zomer met Engineering deeltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

De focus van de opleiding ligt op actuele thema’s die relevant zijn voor het bedrijfsleven. Die thema’s zijn: energietransitie, circulaire transitie en digitalisering. Gedurende de opleiding maak je zelf keuzes wat voor een Engineer je wordt. Daarnaast is de opleiding erop gericht dat je je op je werk kunt ontwikkelen op hbo-niveau.

Jaar 1

Het eerste jaar is ingedeeld in semesters. In elk semester doe je een project, volg je twee vakken en verantwoord je je eigen ontwikkeling bij het onderdeel werkend leren.
Heb je nog geen baan, maar wil je wel graag een opleiding volgen en een carrière in de techniek? Dan is het samenwerkingstraject Be an Engineer(opent in nieuw venster) misschien wel iets voor jou

Jaar 2, 3 en 4

Na jaar 1 heb je veel keuzemogelijkheden, waarmee je jezelf kunt profileren afhankelijk van je interesses. In elk semester volg je een verdiepingsvak en doe je een project. Daarnaast houd je je elk semester bezig met het onderdeel werkend leren. In het laatste half jaar laat je met je afstudeeropdracht zien hoe jij jezelf hebt ontwikkeld tot een breed inzetbare hbo-engineer.

 

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je bent toelaatbaar met een havo-, vwo- (uitgezonderd profiel C&M) diploma of een mbo 4-diploma. Daarnaast werk je bij een industrieel bedrijf. Heb je geen relevante werkplek? Dan kun je je aanmelden voor het het samenwerkingstraject Be an Engineer.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

28 uur per week

Bij deze opleiding heb je 8 contacturen per week (1 dag) in het eerste studiejaar. Daarnaast besteed je gemiddeld 20 uur alleen of met medestudenten aan zelfstudie.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met kosten voor boeken, readers en vakmaterialen: in het eerste jaar is dit ongeveer € 600,- Daarna worden de kosten minder.

Lees meer over studiekosten

Waarom Engineering deeltijd aan de HvA?

  • Een groot deel van je studiepunten haal je door Werkend Leren. Je reflecteert op wat je geleerd hebt en hoe je dat in je werkpraktijk hebt gebruikt.
  • Je kunt deelnemen aan het samenwerkingstraject 'Be an Engineer'. Dit traject matcht je met bedrijven. Deze bedrijven bieden je een baan aan in de techniek en betalen je opleiding.
  • Door samenwerking met je medestudenten leer je hoe bij andere organisaties bedrijfsstructuren en -processen werken. Op deze manier verbreed je je netwerk binnen en buiten je bedrijf.
  • Bij Engineering word je breed opgeleid en krijg je ook voldoende mogelijkheden om je te specialiseren.
  • Je krijgt les in het nieuwste gebouw van de HvA, met de modernste technische faciliteiten, gelegen naast het metrostation Weesperplein.