Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Engineering

Verhaal

Adnan studeerde af in de richting Technische Bedrijfskunde

'Direct na het afronden van mijn studie begon ik met mijn huidige baan bij EVOS'

'Je kan in je vrije tijd lekker dromen, of je kan proberen die dromen waar te maken'

Hoe ben je in deze baan beland?

“Ik was al druk aan het werk in de tankopslag toen ik in met deze opleiding begon. Ik wilde mezelf graag verder ontwikkelen. Meer perspectief voor de toekomst hebben, want eigenlijk ambieerde ik een managementfunctie. Daarom besloot ik de deeltijdopleiding Engineering Technische Bedrijfskunde te volgen. Direct na het afronden van mijn studie in 2019, verruilde ik mijn baan bij de Koninklijke Vopac voor mijn huidige baan bij EVOS.”

Wat doet EVOS en wat is daarin jouw functie?

“EVOS is een dienstverlener in de petrochemische sector [sector die zich bezighoudt met het verwerken van petroleum]. We hebben geen producten, maar alleen assets in de vorm van pijpleidingen, pompen en opslagtanks. Wij zorgen dus dat de schepen die door een klant gecharterd worden, conform de opdracht van de klant, hun lading lossen. Vaak moeten we daarna ladingen mengen om een bepaalde 'grade' te maken en deze dan weer per schip te exporteren.

In dit geheel ben ik 24/7 verantwoordelijk voor de operationele organisatie van het laden en lossen van de schepen. Daarnaast draag ik verantwoordelijkheid voor de afdeling customer service, zoals het aannemen en afhandelen van orders. En, mijn derde taak is de verantwoordelijkheid voor de afdeling douanezaken bij alles wat met import en export te maken heeft. Behoorlijk verschillende taken dus.”

Hoe ziet dat eruit van dag tot dag?

“Op dagelijks niveau moet ik de voortgang monitoren, dus kijken of de klanten tevreden zijn en of de organisatie tevreden is. Voor grotere, technische zaken probeer ik de prioriteiten te bepalen, de lijnen uit te zetten en daarbij goed leiding te geven. Het is aan mij om dagelijks te bepalen welke zaken doorgaan of niet. Veel overleggen, keuzes maken en mensen gemotiveerd houden.”

Heb je veel aan je opleiding gehad?

“Voor een belangrijk deel zeker. In mijn beleving bestond de opleiding een beetje uit twee onderdelen, namelijk een bedrijfskundig en een technisch deel. Nu had ik al een technische achtergrond en in mijn huidige functie heb ik vooral veel te maken met bedrijfskundige zaken. Ik ben bijvoorbeeld ook budgethouder van een deel van de organisatie. Dus voor mij was vooral het bedrijfskundige deel heel nuttig en belangrijk."

Kon je de opleiding goed combineren met je werk?

“Zeker. Deze deeltijdopleiding kan ik iedereen aanbevelen. Niet alleen vond ik de inhoud erg nuttig, ook vond ik de kennis en kunde van mijn docenten erg goed. Zoals gezegd zit mijn interesse vooral in mensen en organisatie, maar ook het ontwerpdeel en marketing komt goed aan bod. De combinatie werk-studie vereist wel goede afspraken met je werkgever en wat steun uit je privé-leven, anders wordt het lastig. Ik ging elke dinsdagavond naar de lessen. Daarnaast besteedde ik nog redelijk wat uren doordeweeks en in het weekend aan de studie.”