Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Opleiding tot digital designer

De opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) in Amsterdam leidt je op tot ontwerper en maker van digitale interactieve producten zoals websites, datavisualisaties, apps, webshops, games, interactieve installaties etc.

Fenna de Wilde, oud CMD-student en nu werkzaam als Creative Developer bij Build in Amsterdam.

Waar ga je aan de slag?

Werkplek GRRR Amsterdam - Bron: Grrr

Na het afronden van je studie Communication and Multimedia Design ben je klaar om de arbeidsmarkt te bestormen. Je kunt aan de slag bij ontwerpbureaus, maar je kunt er ook voor kiezen om in andere branches te gaan werken, zoals de gezondheidszorg, logistiek en de kunst- en cultuursector. Kom meer te weten over de bedrijven waar je als ontwerper aan de slag kunt en waarom deze bedrijven graag CMD-studenten in dienst hebben!

Bekijk filmpjes van CMD-bedrijven
(opent in nieuw venster)

Jouw toekomstige loopbaan

Onze opleiding CMD richt zich op het gehele ontwerpproces: interaction design, visual design en front-end development. Tijdens je studie kun je zelf jouw programma samenstellen om precies die ontwerper te worden die je wilt zijn. Door deze keuzevrijheid stromen grofweg vier typen ontwerpers uit: brede ambachtslieden, specialisten, digitale duizendpoten en design researchers.

Lees meer over jouw toekomstige loopbaan

Doorstuderen na je opleiding?

Nog niet uitgestudeerd? Volg dan een passende masteropleiding bij de HvA. Natuurlijk kun je dit ook doen bij een andere hogeschool of universiteit in binnen- of buitenland.

Meer over verder studeren