Hogeschool van Amsterdam

Master Pedagogiek

Pedagogiek. Master, deeltijd

Je bent leraar of hebt een baan in het pedagogisch landschap en je houdt van je vak. Maar wat als je wilt groeien? Of als je toe bent aan een stap in je carrière? De masteropleiding Pedagogiek stelt je in staat om inhoud te geven aan je ambities. Je kunt kiezen uit twee specialisaties: Leren en Innoveren of Zorgcoördinatie.

Je start de opleiding met de focus op de organisatie en de professional als motor en inspiratiebron. Daarnaast ervaar je in je eerste jaar de onderzoekmatige kant van je vakgebied. Je legt daarmee een basis voor het zelfstandig uitvoeren van onderzoek. Verder volg je onderwijs in je richting van je specialisatie. In jaar twee krijg je kennis en tools aangereikt rondom leiderschap en veranderkunde, adviseren van het management en begeleiden van je collega’s. Je rondt de opleiding af met en afstudeerprestatie in de vorm van een afstudeeronderzoek en een portfoliogesprek.

Lees meer

De opleiding bereidt onder andere voor op een rol als teamleider, curriculumontwikkelaar, projectleider, beleidsmedewerker, coördinator, (intern) adviseur of begeleider binnen de pedagogische- en educatieve sector.

Je hebt een Bachelor of Education, een Bachelor of Social Work of een afgeronde bachelor/masteropleiding, in combinatie met een pedagogisch/didactische aantekening verkregen aan een hogeschool of universiteit, je hebt een werk- of stageplek in een pedagogische organisatie waar je minimaal vier uur per week activiteiten op het terrein van het hoger pedagogisch kader kunt uitvoeren, je doorloopt de intakeprocedure. • Je hebt een Bewijs van Toelating.

Lees meer

Meld je aan voor een voorlichtingsbijeenkomst. Stuur van tevoren je CV toe. Op de voorlichtingsbijeenkomst kun je nader kennis maken met medestudenten en docenten van de opleiding en is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen. Als de opleiding bij jouw leerwensen en vooropleiding past krijg je een uitnodiging om je in te schrijven voor de opleiding. Als je intakeprocedure met een positief advies wordt afgerond, krijg je een Bewijs van Toelating. Dit heb je nodig om je te kunnen inschrijven. Je schrijft je vervolgens in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Je inschrijving moet uiterlijk 31 augustus 2020 zijn afgerond.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding
Mara van Eekeren - Master Pedagogiek

Ik vind het prettig dat ik het geleerde meteen kan toepassen in de praktijk.

Lees verder