Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Communication and Multimedia Design

Bij CMD in Amsterdam doorloop je het hele ontwerpproces van begin tot eind, dus van idee tot gerealiseerd product. De volgende specialisaties staan centraal:

  • Interaction Design; je bedenkt de manier waarop mensen een product kunnen bedienen en gebruiken.
  • Front-end Development; je maakt het zichtbare gedeelte werkend, bijv. van een app.
  • Visual Interface Design; je zorgt er voor dat mensen jouw product niet alleen mooi vinden, maar ook dat het de juiste sfeer weergeeft.  

Het gaat tijdens de hele studie dus om het bedenken, technisch werkend maken en 'mooi maken' van digitale producten. Dat betekent niet dat je per se moet uitblinken op technisch vlak. Er is van alles mogelijk; je bepaalt zelf op welke specialisatie je de nadruk legt.

Benieuwd hoe het programma er nu uitziet voor onze CMD-studenten? Bekijk het onderwijsprogramma van studiejaar 2019-2020 op: cmd-amsterdam.nl/curriculum.

Projecten

Ieder studiejaar werk je bij CMD aan projecten. Een project is een ontwerpopdracht waarin je jouw geleerde skills combineert en in de praktijk brengt. We lopen altijd verschillende fases door van het ontwerpproces; creativiteit, idee-ontwikkeling, conceptualisatie, evalueren en onderzoeken maken hier dan deel van uit. Hieronder zie je een voorbeeld van een studentenproject uit het derde jaar. 

Project Promptus | Derdejaarsstudenten CMD: Joop Akerboom, Damayanti Blankestijn en Sabine Geerlings.

Project Promptus

Promptus is een smartphone applicatie die studenten helpt om hun tijd efficiënt te besteden. Tijdens schoolgerelateerd werk kun je met deze app notificaties uitstellen zodat je je beter concentreert en doelgericht kunt werken.

Op cmd-amsterdam.nl vind je nog meer voorbeelden van studentenwerk.

Studieloopbaanbegeleiding (SLB)

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal. Daarom heb je een studieloopbaanbegeleider (CMD-docent) die je coacht tijdens je hele studie. Daarnaast helpt je SLB’er je reflecteren over de juiste mindset als ontwerper: proactief, verantwoordelijk, innovatief, flexibel en gericht op het leveren van je beste werk. Zo kun jij je optimaal ontwikkelen tot een CMD'er die klaar is om de arbeidsmarkt op te gaan.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 10 februari 2020