Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studieprogramma CMD Jaar 4

In het laatste jaar van de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) draait het om het afronden van jouw studie met een project waar jij trots op kunt zijn.

Stage en afstudeerproject

We starten met de tweede stage, je gaat 20 weken (een half studiejaar) lang bij een bedrijf aan concrete opdrachten werken. Hét moment om jouw ontwerpvaardigheden te laten zien. Dit kan zowel in Nederland als in het buitenland. Tijdens deze stage werk je als CMD’er binnen het bedrijf en focus je op het opdoen van praktijkervaring en verdieping van jouw skills als CMD’er. Daarna volgt jouw afstudeerproject en voer je zelfstandig een zelfgekozen ontwerpopdracht uit.

Lees meer over onze afstudeerfase in de studiegids(opent in nieuw venster).

De Golden Dot Awards

Jaarlijks organiseren wij aan het einde van het studiejaar de Golden Dot Awards (GDA). Tijdens de GDA worden er prijzen uitgereikt aan het beste studentenwerk van onze CMD’ers. Benieuwd naar het bijzondere ontwerptalent dat wij in huis hebben? Bekijk hieronder de opgenomen livestream van de GDA 2021, met daarin een selectie van 34 studentenwerken die waren genomineerd. De jury maakt hier bekend wie de winnende projecten van 2021 waren.

Bekijk hier de livestream van de GDA 2021 terug.

Titel en diploma

Na het afronden van Communication and Multimedia Design ontvang je het diploma Communication and Multimedia Design en mag je de titel Bachelor of Science (BSc.) voeren.

Check of je aan de toelatingseisen voldoet
CMD, wat kun je ermee?