Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Communication and Multimedia Design

Hoeveel tijd besteed je aan deze opleiding?

In totaal besteed je gemiddeld 40 uur per week aan de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD). Deze uren bestaan uit contacturen en zelfstudie.

 

Contacttijd

Bij de opleiding CMD heb je 16 uur contacttijd per week in het eerste jaar. Hierbij staat blended learning centraal waarbij er gemiddeld 60% fysieke lessen plaatsvinden op de campus en 40% online lessen. In de hogere jaren is dit gemiddeld 12 uur per week. De contacttijd bij CMD bestaat uit hoor- en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Zelfstudie

Naast de contacttijd besteed je ca. 24 uur per week met medestudenten aan projecten en onderzoeken, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie. In het begin van het studiejaar sturen de docenten zowel de inhoud als de manier waarop je leert. Later in het jaar wordt er steeds meer een beroep op je zelfstandigheid gedaan.

Bindend studieadvies (BSA)

Per studiejaar kun je 60 studiepunten halen. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd. Haal je in jaar 1 van de opleiding minder dan 50 studiepunten? Dan ontvang je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt met de opleiding. Met je coach of studiebegeleider bespreek je dan of je bij een andere opleiding beter op je plek bent.

Ondersteuning nodig bij je studie?
Ontdek of CMD dé studie voor jou is