Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Commerciële Economie Deeltijd

De vierjarige deeltijdopleiding Commerciële Economie bestaat uit acht semesters van een half jaar. Tijdens de opleiding zijn de beroepspraktijk en het ontwikkelen van competenties twee belangrijke uitgangspunten.

Studieopbouw

De studie bestaat uit acht semesters van elk een half jaar. Deze semesters kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden. Door semesters parallel te volgen, kun je de studie versneld afronden. Een semester beslaat 20 studieweken en is onderverdeeld in twee blokken van elk 10 weken.

Per blok volg je hoor- en werkcolleges en per semester krijg je te maken met zowel individuele opdrachten als projecten. In jouw klas zit je met gemiddeld 20 studenten samen (werkgroepgrootte).

Sneller door je studie?

Er zijn mogelijkheden om je studie te versnellen. Je kunt bijvoorbeeld twee semesters tegelijkertijd volgen; je volgt dan colleges in de avonduren én op zaterdag. Wellicht kun je ook relevante werkervaring op hbo-niveau verzilveren of kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen.

Colleges BEC English Vantage

Beheersing van het Engels op Cambridge BEC Vantage niveau is een vereiste voor het behalen van je bachelordiploma Commerciële Economie. Daarnaast is het een nuttige vaardigheid op de globaliserende arbeidsmarkt. Vanaf het begin van je studie volg je daarom colleges BEC English Vantage. De colleges volg je parallel aan het eerste semester, op de maandag- of woensdagavond.

De beroepspraktijk centraal: vandaag leren, morgen doen

De deeltijdopleiding Commerciële Economie is een beroepsgerichte opleiding. Elk semester draait om een kerntaak uit de praktijk. De lessen worden gegeven door vakkundige docenten uit het bedrijfsleven en leren je bijvoorbeeld een strategisch marktonderzoek te doen of om offertes, een accountplan of een ondernemingsplan op te stellen. De kennis die je opdoet, kun je direct toepassen op je werkplek.

Competentiegericht onderwijs

Om succesvol te zijn in een hbo-functie heb je naast kennis ook professionele vaardigheden nodig. Het trainen van skills komt daarom veelvuldig terug in colleges, workshops en projecten, maar ook op je werkplek en privé. Gedurende de hele studie ontwikkel je elf skills.

Nieuwsgierig naar hoe je het studieprogramma in zou kunnen inrichten? Lees dan hieronder verder en/of meld je aan voor een open dag of individueel informatiegesprek.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 30 juni 2020
Ben Gennissen - Alumnus - CE Deeltijd

Het direct kunnen toepassen van de theorie in de praktijk heeft mijn leerproces enorm positief beïnvloed, ook mijn werkgever was hierover te spreken.

Lees verder