Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Vind jij het spannend om een nieuw product in de markt te zetten? Gaat je hart sneller kloppen bij het idee van een eigen onderneming? Wil je werken voor grote internationale bedrijven of creatieve startups? Bij ons kan dat allemaal. Eigen keuzes maken staat centraal. Vanaf de eerste dag werk je met interessante bedrijven uit de metropoolregio Amsterdam. Kom kennismaken! We zijn een grote opleiding met oog voor iedere student en hechten er grote waarde aan dat iedereen zich welkom voelt.

Kies jij voor een prettige balans tussen business & pleasure bij de opleiding Commerciële Economie?

Begin jij na de zomer met Commerciële Economie ? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

Je leert zowel hoe je merken succesvol kunt maken als hoe je bijdraagt aan een sociale en duurzame economie. Samen met medestudenten en docenten los je marketingvraagstukken op van echte bedrijven in en rondom Amsterdam. Wil je liever internationaal aan de slag? Ook dat kan. Bij ons valt er veel te kiezen.

Jaar 1

Vanaf de eerste dag ga je aan de slag met projectopdrachten van echte bedrijven, wij noemen dat Challenges. Op deze manier leer je direct de praktijk kennen en word je geïntroduceerd in de ‘wereld van Commerciële Economie’. Ook krijg je zicht op wat jou inspireert en wat jouw talenten zijn. Bij deze Challenges zijn er steeds verschillende thema’s waaruit je kunt kiezen zoals Fashion & Beauty, Music & Entertainment, Sport & Health, Travel & Culture. Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden we erg belangrijk en is een speciaal aandachtspunt binnen de sportlessen die we organiseren.

Onderwerpen in jaar 1 
Marketingadvies & Communicatie, Sales strategie & Pitchen, Trendanalyse & Toekomstscenario’s, Projectmanagement & Eventmanagement, Business English, Professioneel Gedrag.

Jaar 2

In het tweede jaar staat verdieping centraal. Je stelt dit studiejaar zelf samen door te kiezen uit de meerdere aangeboden Challenges die inzoomen op de commerciële (internationale) business omgeving, de sportsector, de tech-sector of de maatschappelijke sector. Of je kiest ervoor om je te specialiseren in sales of ondernemerschap. Zo bepaal je zelf de route die je doorloopt in de studie.

Onderwerpen in jaar 2
Contentmarketing, Accountmanagement, Engels, Data-analyse, Advertising.

Jaar 3

In dit studiejaar loop je 20 weken stage bij een bedrijf naar keuze waar je een marketingopdracht uitvoert. Ook ga je een minor (in binnen- of buitenland) volgen. Een minor is een module van een halfjaar die je zelf kunt kiezen. Dit hoeft niet per se een minor te zijn die wordt aangeboden door je eigen opleiding, je kunt ook een module volgen bij een HvA-opleiding (of hogeschool).

Jaar 4

Dit jaar studeer je af met een zelfstandige opdracht voor een organisatie. In het eerste halfjaar word je hierop voorbereid. Je kunt adviesgericht afstuderen, onderzoeksgericht afstuderen, afstuderen met een onderneming óf op het realiseren van een project voor een opdrachtgever.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot de opleiding Commerciële Economie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij deze opleiding heb je minimaal 16 contacturen per week in het 1e studiejaar. Daarnaast besteed je ongeveer 24 uur per week aan projecten, onderzoek en opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 550 - 625 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Commerciële Economie bij de HvA?

  • Je studeert in Amsterdam, hét ondernemende en creatieve centrum van Nederland.
  • Wij bieden persoonlijke begeleiding en hebben oog voor iedere student.
  • Ons bedrijvennetwerk strekt zich uit over de hele internationale regio Amsterdam en omstreken. Met marketingbureaus, creatieve startups, grote internationale bedrijven, maatschappelijke instellingen, sportorganisaties en online bedrijven.
  • Bij ons leer je het allernieuwste op het gebied van digitale marketing, marketingtechnologie, datamarketing en duurzame marketing.
  • Je hebt heel veel keuzemogelijkheden.

Voor wie?

  • Je bent nieuwsgierig, communicatief en hebt creatieve ideeën.
  • Je hebt lef en toont graag initiatief.
  • Je gaat voor succes!