Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Commerciële Economie

Iets voor jou?

Vind je dat een merk pas succesvol is wanneer het niet alleen winstgevend is maar ook een bijdrage levert aan een duurzame en sociale maatschappij? Wil je jouw passie en creativiteit inzetten om de merken van morgen in de markt te zetten? Ben je geïnteresseerd in grote multinationals of juist creatieve startups? Bij de opleiding Commerciële Economie ontdek je samen!

Open Dag | 10 december
Meld je aan
Kies jij voor een prettige balans tussen business & pleasure bij de opleiding Commerciële Economie?

Dit ga je doen

Je maakt kennis met Sales, Marktonderzoek, Marketing en Ondernemerschap. Je traint je Engels, communicatieve vaardigheden en werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. Opdrachten krijg je van echte bedrijven uit de regio Amsterdam zodat je op de hoogte bent van trends en ontwikkelingen.

Jaar 1

Tijdens jaar 1 krijg je vakken zoals Marktonderzoek, Marketing, Ondernemerschap en Sales. Onderwerpen als concurrentieanalyse, koopgedrag, marketingmix, communicatie en merkstrategie komen aan bod.

Jaar 2

In jaar 2 volg je colleges op het gebied van Marketing, Sales- en Accountmanagement, Marketingcommunicatie, Online Marketing, Commercieel Calculeren, Marktonderzoek en Engels.

Jaar 3

In jaar 3 loop je stage bij een organisatie of bedrijf in Nederland of in het buitenland.  Je werkt tijdens je stage bijvoorbeeld aan een klanttevredenheidsonderzoek, concurrentieanalyse of e-marketingplan. Ook volg je een minor; een keuzeprogramma waarin je je kennis verbreedt of verdiept. 

Jaar 4

De 2e helft van jaar 4 staat in het teken van de afstudeeropdracht. Voor een bedrijf in binnen- of buitenland behandel je een marketingvraagstuk, doe je een doelgroepanalyse of maak je een communicatieplan.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot de opleiding Commerciële Economie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij deze opleiding heb je minimaal 16 contacturen per week in het 1e studiejaar. Daarnaast besteed je ongeveer 24 uur per week aan projecten, onderzoek en opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 550 - 625 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Commerciële Economie bij de HvA?

  • Je volgt een gecertificeerde e-commerce opleiding; leidend op het kennisgebied van data, technologie en duurzaamheid.
  • Je krijgt veel persoonlijke begeleiding en doorloopt je opleiding in Amsterdam, hét ondernemende en creatieve centrum van Nederland.
  • Met je diploma op zak kun je aan de slag in verschillende marketing- of salesfuncties, zowel in een commercieel bedrijf als in de publieke sector of als eigen ondernemer.
  • Ons netwerk strekt zich uit over Amsterdam en omstreken. Met topsport in de JC ArenA, grote bedrijven als Schiphol, technoreuzen op de Zuidas en het crème de la crème aan duurzame startups.
  • Je kunt bij Commerciële Economie kiezen voor de afstudeerrichting Sportmarketing.

Voor wie?

  • Je bent sociaal en communicatief vaardig.
  • Je bent nieuwsgierig en zit vol ideeën.
  • Je toont initiatief en hebt lef.