Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Een opleiding met toekomst

Als commercieel econoom kun je werken bij een grote multinational, maar ook bij een kleine organisatie. Of je kiest voor het ondernemerschap en start je eigen bedrijf. En natuurlijk kun je ook verder studeren, aan het hbo of een universiteit.

Wat voor werk kan je na de opleiding Commerciële Economie gaan doen? Je ziet het in dit filmpje.

Jouw toekomstige loopbaan

Het werkterrein van een commercieel econoom is breed. Je kunt vaak aan de slag bij een reclamebureau, een onderzoeksbureau zoals Intomart of op de marketingafdeling van Philips. Wat je ook kiest, er is op dit moment behoefte aan mensen die commerciële economie als basis hebben. Ben je een geboren leider, dan kun je met CE doorgroeien tot een managementpositie. Of misschien trekt het ondernemerschap je wel en wil je straks voor jezelf beginnen, bijvoorbeeld met een eigen marketingadviesbureau.

Doorstuderen na je opleiding?

De hbo-bachelor Commerciële Economie biedt een goede basis om verder te studeren. Zoals een masteropleiding op zowel op hbo- als op wo-niveau. Wil jij je na de opleiding CE verder specialiseren op het gebied van data-analyse en digitale technologie? Je kunt direct doorstromen naar de multidisciplinaire master Digital Driven Business.

Meer over verder studeren