Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Werken en studeren

Wil je studeren naast je werk? Deze hbo-opleiding in deeltijd kun je uitstekend combineren met je werk en privé. Naast de lesuren op school ga je ook op je werk met de opleiding aan de slag.

Je oefent in de beroepspraktijk met beroepsproducten zoals verslagen, rapporten en analyses. Daarom is het belangrijk dat je een relevante leer- én werkomgeving hebt.

Heb je net je mbo-diploma op zak en zoek je leuk en relevant werk? Wil je daarnaast doorstuderen om je kansen op een betere baan te vergroten? Meld je dan aan voor het werk-studie-traject Business & Economie: een uniek traject voor talentvolle mbo’ers met groeiambitie. Lees meer over het werk-studie-traject Berk(opent in nieuw venster),

Wat is een relevante leer- en werkomgeving?

Het is belangrijk dat je in een omgeving werkt op mbo+ of hbo-niveau, waar je wordt ondersteund bij het maken van opdrachten en uitvoeren van projecten. Deze omgeving biedt je de kans om te oefenen met beroepsproducten en op verschillende afdelingen mee te lopen.

Je moet zelf kunnen beoordelen of jouw huidige functie voldoet als leer- en werkomgeving voor het effectief oefenen en uitvoeren van schoolopdrachten. Een relevante leer- en werkomgeving hoeft niet per se op je huidige werkplek te zijn, maar kan ook een stage, vrijwilligersfunctie of een werkplek op een andere afdeling zijn.

Criteria relevante leer- en werkomgeving

De kwaliteit van het beroepsproduct staat voorop, niet de plek waar de ontwikkeling plaatsvindt. Bekijk aan de hand van de onderstaande criteria of jouw werkomgeving voldoet.

  • breedte: je kunt werken aan taken en vraagstukken die passen bij je toekomstig beroep
  • actualiteitswaarde: je kunt werken met actuele inzichten, methoden en tools
  • communicatie: je hebt voldoende (informele) interactie met bijvoorbeeld collega's, klanten en managers
  • leerklimaat: je kunt experimenteren, reflecteren en leren van fouten
  • participatie: je kunt aansluiten bij overlegsituaties of andere werkactiviteiten
  • complexiteitsniveau: je kunt functioneren op een professioneel hbo-niveau

Heb je én geen passende functie én geen netwerk waar je op terug kunt vallen, dan is het bijna onmogelijk de opleiding af te ronden. Heb je vragen over de combinatie werken en studeren? Neem dan contact met ons op.