Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Livestream Werkplaatsbijeenkomst KeTJA-A

Vrijdag 2 juli - 17:00 uur

22 jun 2021 16:27

Afgelopen jaar was op zijn zachtst gezegd een bijzonder jaar. Jongeren én jeugdprofessionals zijn flink geraakt door de Covid-19 crisis. Vragen als: 'Hoe blijven we met elkaar in contact als fysiek afspreken niet mogelijk is?', 'Hoe zijn we er voor elkaar wanneer we onszelf nieuwe vormen van interactie eigen moeten maken?' of 'Hoe nabij te blijven in tijden van afstand?' waren ineens aan de orde van de dag. Deze laatste vraag is het centrale thema van de aankomende werkplaatsbijeenkomst in de vorm van een live radioshow.

Wij springen graag met jullie in de leefwereld van jongeren en jongerenwerkers. We bespreken hoe zij de coronatijd hebben ervaren en welke nieuwe initiatieven er online én offline zijn ontstaan om jongeren te blijven opzoeken en ondersteunen.

We delen ook een aantal inzichten uit de portaalvraag over jongerenwerk in coronatijd die wij (Lectoraat Jeugd & Samenleving en Lectoraat Youth Spot) samen hebben beantwoord.

De show wordt gehost door een jongere. Verschillende jongeren én praktijkpartners zoals o.a. Dock, BV Jong en perMens komen aan het woord.

De show is vrijdag 2 juli van 17:00 tot 18:00 uur live te volgen op Instagram (mét een Instagram account) en YouTube DOCK Noord.

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw mening. Reserveer tijd in je agenda, ga lekker op de bank hangen, of wandel een rondje in het park met je oordopjes in, zodat je kunt meegenieten van alle verhalen en je mening kunt geven via je telefoon of laptop.