Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Techniek

Amsterdam wint van Rotterdam met logistieke battle

Studenten van de minor Airport Seaport Logistics winnen “THE KennisDC BATTLE 010-020 2017”

28 nov 2017 00:00 | Urban Technology

De afgelopen 4 weken hebben 8 HvA studententeams van de minor Airport Seaport Logistics en 7 Hogeschool van Rotterdam (HR) studententeams van de minor Distributie in en rond Rotterdam onderzoek verricht aan een case van de Port of Rotterdam Authority met als werktitel “improving hinterland access”.

Het hoogtepunt van dit onderzoek is “THE BATTLE 010-020”. In deze battle strijden het beste 4e jaars team van de minor Distributie in en rond Rotterdam (HR) tegen het beste 3e jaars-team van de minor Airport Seaport Logistics om de wisseltrofee.

Beide teams hielden een voortreffelijke presentatie onder het toeziend oog van ca. 80 studenten van beide hogescholen en de zeer deskundige jury bestaande uit Willem Otto Hazelhorst (Rijkswaterstaat department Synchromodal Transport & Navigation), Tom Stallinga (consultant bij Flowconnect), Remco de Vries (Opleidingsmanager Logistics Management HR) en de juryvoorzitter Ron van Duin (Lector Port & City Logistics HR).

Uiteindelijk gingen de studenten van de HvA  ervan door met de wisseltrofee. De juryvoorzitter motiveerde de uitslag als volgt “na een goede probleem-analyse, helder conceptueel model en onderzoeksmethodologie, is het team dichtbij de opdracht is gebleven en zijn alle onderzoeksvragen afdoende beantwoord” de jury bleek helemaal content met de conclusie van het team dat “alle ingrediënten klaar staan en dat er een mental shift nodig is om echt succesvol te zijn”.

Na afloop van de battle zijn alle studenten naar de Maasvlakte II afgereisd alwaar Futureland is bezocht. Vanuit Futureland kon worden uitgekeken op de APM terminal waar een 17.000 TEU schip van Maersk werd gelost en geladen met een afvaart om 16:00 uur. De dag werd afgesloten met een busrit met gids over de maasvlakte II en de APMT-terminal.

De “THE BATTLE 010-020” is een initiatief uit het najaar van 2015 van het KennisDC, HvA en HR en is toentertijd geëindigd in een uitoverwinning van de HR. In 2016 is wegens drukte geen Battle georganiseerd.