Hogeschool van Amsterdam

Kenniscentrum Techniek

European PV Solar Energy Conference and Exhibition

September 25-28, Amsterdam RAI, Booth# B8

25 sep 2017 00:00 | Urban Technology

Een Dutch Solar Design Photovoltaic (DSD-PV) module verenigt hernieuwbare energie met eindeloos veel esthetische mogelijkheden.

De noodzaak voor een meer duurzame gebouwde omgeving is groot en vereist betaalbare, slimme en geïntegreerde oplossingen. Wij zien een (zeer nabije) toekomst voor ons waarin de gebouwde omgeving efficiënt is en vriendelijk, slim en toegankelijk, high-tech en aantrekkelijk. Om daar te komen, hebben we dit breed toepasbare DSD-PV product ontwikkeld voor architecten, ingenieurs, adviseurs en ontwikkelaars.

De oppervlakken van de gebouwen en omgevingen waarin wij werken en leven bieden enorme kansen. De toepassing van customized DSD-PV modules in een architectonisch ontwerp voegt een nieuwe functionaliteit toe aan facades: het opwekken van hernieuwbare energie zonder daarbij creatieve vrijheid en artistieke expressie in te perken. 

In dit project werkt Urban Technology samen met ECN, UNstudio, TSvisual, ALdowa en Design for Innovation aan integratie van nieuw, design type zonnecellen in gevelelementen.

Een prototype van dit project is op dit moment (gratis) te bezichtigen in de Amsterdam Rai.

Klik hier voor meer informatie.