Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Livecast-marathon WeMakeThe.City met HvA

Vanuit het kenniscentrum FDMCI neemt Miriam Rasch, lectoraat Netwerkcultuur, deel aan de livecast ‘Digital Rights’ en vanuit het lectoraat Digital Life zit lector Somaya Ben Allouch aan tafel bij 'Healthcare'

16 sep 2020 10:46 | Kenniscentrum FDMCI

Het WeMakeThe.City-festival gaat op 21 september gedurende een 12 uur durende livecast-marathon in gesprek met HvA’ers en andere experts over het ongewisse van de toekomst veroorzaakt door het corona-virus, van onze stad en metropoolregio.

De livecast ‘Imagination - Why we need our imagination to re-design our future cities!’ bijt om 10:00 uur de spits af van deze marathon. Hierna volgt elk uur een ander onderwerp met andere sprekers.
Alle sprekers gaan in op verschillende onderwerpen waarin een duurzame en veerkrachtige herstel van de stad na de Covid-crisis en welke waarden daarbij leidend zijn.
Vanuit Hogeschool van Amsterdam nemen meerdere onderzoekers deel aan de gesprekken.
Lees meer over het programma

HvA-sprekers vanuit het Kenniscentrum DMCI

Vanuit het FDMCI-lectoraat Network Cultures neemt om 12:00 uur Miriam Rasch deel aan de livecast ‘Digital Rights’ dat gaat over de digitale stad en digitale burgerrechten.

Lector Somaya Ben Allouch vanuit het lectoraat Digital Life neemt deel aan het gesprek over Healthcare om 13:00 uur.

Andere HvA-deelnemers

Joyce van Brecht (lectoraat Psychologie voor een Duurzame Stad) om 18:30 uur over Public Space
Kate Raworth (professor of practice Doughnut Economics) over de duurzame stad
Marleen Stikker (aankomend professor of practice Digitale Samenleving) om 21:00 uur over For all of us
Aliya Çelik (programmamanager Diversiteit en Inclusiviteit) om 17:00 uur over Education

Tijdens de lockdown van afgelopen voorjaar is nog duidelijker geworden hoe groot onze afhankelijkheid is van de digitale wereld. Niet alleen professioneel, maar ook in onze privésfeer vergaderen, chatten en daten we voor het scherm. Ook wordt er in het digitale domein gezocht naar een oplossing om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Door al deze ontwikkelingen laait het privacyvraagstuk weer op: hoe kunnen de data-rechten van mensen beschermd worden? Zoals anonimiteit, transparantie en zeggenschap over data. Daarnaast is de toegang tot technologie lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hoog tijd voor een goed gesprek over waarden en het belang van digitale burgerrechten.

Praat mee, bekijk of reserveer

Door Covid-19 kwam de digitalisering van de zorg opeens in een stroomversnelling. Plannen voor patiëntcontact-apps kwamen jaren niet van de grond, maar werden opeens in enkele dagen geregeld. Het aantal beeld-belafspraken verdertigvoudigde en de eerste digital first huisartsenpraktijk opent in september de deuren. Wat betekent deze plotselinge digitale versnelling voor de gezondheidszorg? Wordt zorg op afstand – ofwel e-health - het nieuwe normaal? En wat betekent dat?

Praat mee, bekijk of reserveer