Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

AI (Artificial Intelligence): hoe werkt het in de praktijk?

10 sep 2020 08:14

Nanda Piersma (HvA-lector en werkzaam voor het CWI) was op 9 september te gast bij de livecast van Pakhuis de Zwijger en op de lokale TV zender Salto. Samen met andere experts ging zij in gesprek over de wondere wereld van AI en data.

'De stad wordt overspoeld met data, data die we kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld het reguleren van de afvalstromen.' start Nanda Piersma (lector Urban Analytics bij de HvA en CWI) het interview.

Haal je vuilcontainers wekelijks op of op de momenten dat het nodig is? Door bij te houden wat per keer de vulgraad is van de opgehaalde vuilcontainers, kan je met een algoritme voorspellen wanneer ophalen echt nodig is, vertelt Nanda Piersma in het programma. 'Zo zien we dat het huishoudelijk afval enorm gegroeid is in deze coronatijd, terwijl het bedrijfsafval enorm is verminderd.'

Meer informatie

In de tweede editie ‘Startup’ van Pakhuis de Zwijger staat kunstmatige intelligentie centraal. Heel de uitzending zien? Kijk vanaf 2:40 naar het hele interview op de website van Pakhuis de Zwijger.