kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Crowdfunding publicatie MoneyLab Reader #2

15 dec 2016 10:52 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Help @INC Amsterdam kritische reflecties op digitale economie & creatieve industrie te publiceren.

Bij de HvA doet het lectoraat Institute of Network Cultures (INC) onderzoek naar nieuwe economische modellen, valuta en manieren om geld te verdienen in de kunsten. Hoe kan de financiële sector gedemocratiseerd worden, en hoe kunnen muzikanten geld verdienen in tijden van magere Spotify opbrengsten?

Discussies over het basisinkomen, blockchain, platformcoöperaties, crypto-valuta, peer to peer-netwerken en financiële surveillance worden steeds meer gevoerd in de mainstream media. Het INC wil deze discussies graag blijven voeden met analyses, kritiek en debat over de sociale en politieke waarde(n). Nu vragen ze jouw hulp om hierin een volgende stap te zetten.

In 2015 verscheen de eerste MoneyLab Reader, een gratis te bestellen en downloaden bundel artikelen over deze thematiek. Het INC wil in 2017 een reader uitgeven die het basisinkomen, blockchain, crypto-valuta als Bitcoin, en financiële surveillance kritisch tegen het licht houdt. Zoals alle INC publicaties zal deze reader online én geprint gratis toegankelijk zijn. Om de reader te kunnen realiseren is het INC een crowdfunding campagne gestart. Help je mee dit te realiseren? Elke donatie helpt! Hier vind je de pagina met alle informatie en mogelijkheden om bij te dragen: http://networkcultures.org/moneylab/moneylab-reader-2-funding-campaign/.