kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Succes op de vroege morgen bij Knowledge Mile Morning Meetup #5

15 mrt 2016 16:42 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Ruim honderd geïnteresseerden kwamen vandaag bijeen voor de Knowledge Mile Morning Meetup #5, waar we met elkaar een duik in de Knowledge Mile-activiteiten namen. In, hoe toepasselijk, ‘The Pool’: het nieuwe restaurant van The Student Hotel, één van onze coalitie partners.

Morning Mile highlights

De Knowledge Mile (KM) gaat in samenwerking met de Gezonde Stad definitief door met de Green Challenge. De Wibautstraat-Weesperstraat wordt hierbij vergroend met beplanting van drie gevels, drie daken en drie andersoortige vergroeningsprojecten. In april staat er veel op de agenda, waaronder de Design & The City-conferentie, en Fab City, waar in beide gevallen de KM een rol speelt.

Dankzij de vorige Meetup zijn er veel nieuwe koppelingen gelegd tussen de vraagstukken van KM-partners en onderwijs en onderzoek. Studenten van de HvA werken samen met The Refugee Company aan een prototype voor een digitale matching tool voor mensen in vluchtelingenkampen die in contact willen komen met mensen die werk voor hen hebben. The Refugee Company heeft dankzij de Knowledge Mile Community een kantoor in WeWork en een ontwerpstudio in The Student Hotel gekregen. Zo is er door Wageningen Universiteit gewerkt aan een energiebesparingsproject voor The Student Hotel. Ook wordt onze BrandLive-ruimte door docenten benut om de blueprint voor bedrijven in kaart te brengen, aan de hand van hun ‘customer journey’.

Meer info en Meetup #6

Dit is slechts een kleine greep uit onze update, het volledige verslag verschijnt binnenkort op de website Knowledge Mile.org. We hopen je (weer) te zien bij Meetup #6 op 10 mei, waarvoor je vanaf nu kunt aanmelden.

Knowledge Mile

De Knowledge Mile is een gebied in het centrum van Amsterdam dat loopt van het Amstelstation tot de Nieuwmarkt. Een community van bedrijven, studenten, docenten, onderzoekers, bewoners en maatschappelijke organisaties werkt hier op initiatief van het Amsterdam Creative Industries Network samen om de leefbaarheid van het gebied te verbeteren. Ze werken aan oplossingen voor stedelijke problemen als de verkeersdrukte, luchtverontreiniging en regenoverlast.

Voor samenwerkingsmogelijkheden, neem contact op met: Maarten Terpstra/Community Manager -  m.j.terpstra@hva.nl