kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

KLM en ACIN werken samen aan slimme datatoepassingen

KLM en het Amsterdam Creative Industries Network (ACIN) ondertekenden vandaag een driejarig contract om samen te werken aan slimme digitale toepassingen.

5 feb 2016 17:50 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

De overeenkomst werd namens KLM getekend door Jappe Blaauw, EVP Transformation Office, en Paul Elich, EVP en CIO KLM Information Services. Voor ACIN tekende Geleyn Meijer, decaan bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

KLM krijgt hiermee toegang tot slimme digitale toepassingen en expertise die ACIN heeft ontwikkeld. Samen met KLM wordt onder andere onderzocht hoe beschikbare informatie kan helpen de ‘customer journey’ van passagiers meer effectief en aantrekkelijk te maken. Ook wordt bekeken hoe data KLM-medewerkers kan ondersteunen om zo  efficiënt en prettig mogelijk te werken. Daarnaast zullen er nieuwe onderzoeks- en ontwerpmethoden worden ontwikkeld.

'Onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven hebben elkaar nodig in deze wereld in transitie, waarin data en digitale technologie mensen meer inzicht kunnen geven in hun eigen handelen', vertelt ACIN-directeur Matthijs ten Berge. 'Samen kunnen ze met een frisse blik slimme toepassingen en diensten ontwikkelen. Met deze overeenkomst verbinden we KLM voor drie jaar met studenten, docenten en onderzoekers van de hogescholen.' Eerder tekenden onder andere verzekeraar a.s.r. en het Amsterdam Light Festival al een meerjarige verbintenis met het netwerk.

Knowledge Mile

Door de samenwerking treedt KLM ook toe tot de Knowledge Mile Community. Deze groep van bewoners, onderzoekers, studenten, docenten, bedrijven en maatschappelijke organisaties zet zich in voor innovatieve oplossingen voor grootstedelijke problemen. De community is bijvoorbeeld actief bezig om het gebied in Amsterdam, dat loopt van Station Amsterdam Amstel tot de Nieuwmarkt, de slimste straat van Nederland te maken. KLM wordt gelijkwaardig onderdeel van het collectief en heeft daarmee de mogelijkheid om samen onderzoeken te doen naar gemeenschappelijke onderwerpen.

Amsterdam Creative Industries Network

Het  Amsterdam Creative Industries Network (ACIN) is het landelijke talent-, kennis- en businessnetwerk voor creatieve industrie en digitale technologie. ACIN is opgericht door de Hogeschool van Amsterdam, de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Hogeschool Inholland.