HvA onder voorwaarden verder open

16 jan 2022 12:00 | Afdeling Communicatie

De HvA mag met ingang van maandag 17 januari onder voorwaarden verder open. Dit goede nieuws maakte het kabinet vrijdagavond 14 januari tijdens een persconferentie over de coronamaatregelen bekend. Fysiek onderwijs mag op locatie doorgaan met een maximale groepsgrootte van 75 personen per ruimte.

Mondkapjes dragen verplicht

Het dragen van mondkapjes wordt verplicht binnen de gebouwen van de HvA. Het advies is om medische mondkapjes type II te dragen, in plaats van stoffen of zelfgemaakte mondkapjes. Ook blijft het advies om twee keer per week een zelftest te doen voordat je naar de HvA komt. Zelftesten zijn gratis beschikbaar in de gebouwen van de HvA of via zelftestonderwijs.nl.

Omschakeling kost tijd

Het goed inrichten van een fysiek lesprogramma kost tijd. Als het past binnen de inhoud van het lesprogramma zullen opleidingen proberen de ruimte voor fysieke activiteiten te benutten. De opleiding informeert studenten over de precieze invulling van het rooster. Zoals eerder gemeld zullen praktijkonderwijs, toetsen en tentamens grotendeels op locatie plaatsvinden.