Vier docent-onderzoekers ontvangen beurs hbo-postdoc

14 dec 2020 15:44 | Afdeling Communicatie

Vier docent-onderzoekers van de HvA hebben een beurs toegekend gekregen van regieorgaan SIA om naast hun onderwijsactiviteiten onderzoek uit te voeren als postdoc.

De bedoeling van het hbo postdoc-programma is om zowel de kwaliteit van het onderzoek in het hbo zelf als de verbinding met het onderwijs te versterken.

De volgende vier door de HvA ingediende aanvragen zijn gehonoreerd:

- Ecologisch duurzame voeding voor obese ouderen. Amely Verreijen (Faculteit Bewegen, Sport en Voeding) is verbonden aan het lectoraat Voeding en Diëtiek en CoE Urban Vitality.

- Meertaligheid als krachtige bron van het leren in het mbo. Eline van Batenburg (Faculteit Onderwijs en Opvoeding) is verbonden aan de lectoraten Kansrijke Schoolloopbanen in een Diverse Stad en Maatwerk in leren en instructie en CoE Urban Education.

- Look backward, to move forward: Historical Technology as a driving Force for a more sustainable Fashion Future. Maaike Feitsma (Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie) is verbonden aan het lectoraat Fashion and Research Technology.

- Leren redeneren over natuurwetenschappelijke vraagstukken. Patricia Kruit (Faculteit Onderwijs en Opvoeding) is verbonden aan de lectoraten Burgerschapsonderwijs en Didactiek van de Bètavakken en CoE Urban Education.

De vier gepromoveerde docent-onderzoekers krijgen ieder 80.000 euro om de komende twee jaar onderzoek mee te doen. Een van de voorwaarden daarbij is dat zij de helft van hun tijd in het onderwijs werkzaam zijn.

Meer gepromoveerden

Met het hbo postdoc-programma hoopt Regieorgaan SIA hogescholen te kunnen ondersteunen bij het aantrekken van meer gepromoveerden. SIA is het onderdeel van wetenschapsfinancier NWO dat zich richt op praktijkgericht onderzoek.