Vanaf morgen zijn alle HvA-terreinen rookvrij

31 jul 2020 09:54 | Afdeling Communicatie

Alle onderwijsinstellingen in Nederland zijn vanaf 1 augustus verplicht om rookvrije terreinen te hebben. Ook de Hogeschool van Amsterdam voldoet hieraan. Het nieuwe rookbeleid geldt voor iedereen die gebruik maakt van de gebouwen en de terreinen van de hogeschool. Van studenten en medewerkers tot leveranciers en bezoekers.

De HvA wil studenten en medewerkers een rookvrije en gezonde leer- en werkomgeving bieden. Het nieuwe rookbeleid kan helpen bij stoppen en kan ervoor zorgen dat jongeren niet beginnen met roken.

Op alle terreinen zijn de asbakken en asbaktegels verwijderd. Ook zijn er borden en posters geplaatst waarop staat dat het een rookvrij terrein betreft. De HvA vraagt rokers ook in de nabijheid van de campus rekening te houden met deze nieuwe regel en geen hinder te veroorzaken voor omwonenden.