HvA zorgt voor alternatieve toets NT2 in plaats van Staatsexamen

Laatste update: 26 juni, 17:30

15 jun 2020 10:49 | Studentenzaken

Wanneer je een buitenlands diploma hebt en een Nederlandstalige opleiding gaat volgen aan de HvA moet je normaal gesproken kunnen aantonen dat je alle vier de onderdelen van het Staatsexamen NT2 hebt behaald. Doordat er op dit moment geen Staatsexamens NT2 worden afgenomen in verband met het coronavirus gelden dit jaar andere regels. Aankomende HvA-studenten krijgen tot 1 januari 2021 de tijd om hun Staatsexamens te halen, maar kunnen daarnaast ook meedoen met de alternatieve toetsen NT2.

Alternatieve toetsen in de zomer

De Staatsexamens NT2 worden in de zomer weer opgestart en studenten kunnen er dus vanaf dat moment mee aan de slag. Studenten krijgen tot 1 januari om hun Staatsexamens NT2 te halen. Omdat tegelijkertijd starten met je studie én bezig zijn met Staatsexamens niet ideaal is, biedt de HvA aankomende HvA-studenten één keer de mogelijkheid om een alternatieve toets Beheersing Nederlands af te leggen. Met die toets tonen de aankomende HvA-studenten hun taalniveau aan en kunnen ze helemaal toelaatbaar starten met hun studie in september. De HvA organiseert toetsen voor lezen, luisteren en schrijven op 28 en 29 juli. Nadere informatie over de data en tijden van de toets spreken volgt nog. Een rooster zal spoedig na de aanmelding beschikbaar komen.