HvA stijgt op lijst duurzame hogeronderwijsinstellingen

4 jun 2020 16:55 | Afdeling Communicatie

In de SustainaBul 2020 steeg de HvA van een lage positie in 2019 naar een middenpositie. Een mooi resultaat in een jaar tijd. Bovendien behaalde de HvA de derde plaats van in totaal 50 best practices met het internationale event Global Goals Jam.

De HvA werd zestiende van de in totaal dertig onderzochte instellingen. De SustainaBul wordt jaarlijks georganiseerd door het landelijke studentennetwerk ‘Studenten voor Morgen’. De deelnemende onderwijsinstellingen zijn beoordeeld op duurzaamheid in het onderzoek, onderwijs, de bedrijfsvoering en best practices. De stijging op de ranglijst van de HvA heeft vooral te maken met de goede resultaten op het gebied van het integreren van duurzaamheid binnen onderwijs en onderzoek.

Best practices

De HvA scoorde ook punten met een aantal best practices. In totaal deden er drie mee: de benoeming van Kate Raworth tot Professor of Practice, duurzame bevoorrading via de logistieke hub en het internationale event Global Goal Jams. Dit tweedaagse, internationale event van de Digital Society School werd genomineerd door een vakjury. De bezoekers aan de online uitreiking stemden de Global Goals Jam vervolgens naar een derde positie. Meer weten over de best practices en de ranglijst? Kijk op de website van Studenten voor Morgen.

Duurzame hogeschool

De HvA heeft zich – net als alle andere hogescholen – verbonden aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Dat betekent een fundamentele verandering die alles aangaat: onderwijs, onderzoek, gebouwen en faciliteiten. De Hogeschool van Amsterdam heeft begin 2019 het re>set netwerk en programma gestart om met elkaar versneld de omslag naar een duurzame hogeschool te maken. Op duurzaamheid en hvaduurzaam.nl vind je meer informatie.