Alle HvA-terreinen zijn per 1 augustus rookvrij

30 jun 2020 14:39 | Afdeling Communicatie

Alle onderwijsinstellingen in Nederland zijn vanaf 1 augustus verplicht om rookvrije terreinen te hebben. Ook de Hogeschool van Amsterdam voldoet hieraan. Het nieuwe rookbeleid geldt voor iedereen die gebruik maakt van de gebouwen en de terreinen van de hogeschool. Van studenten en medewerkers tot leveranciers en bezoekers.

De HvA wil studenten en medewerkers een gezonde leer- en werkomgeving bieden. Het nieuwe rookbeleid kan helpen bij stoppen en kan ervoor zorgen dat jongeren niet beginnen met roken.

Op alle terreinen worden de asbakken en asbaktegels verwijderd en komen er borden en posters waarop staat dat het een rookvrij terrein betreft. De HvA vraagt rokers ook in de nabijheid van de campus rekening te houden met deze nieuwe regel en geen hinder te veroorzaken voor omwonenden.