Onderwijs op afstand in principe tot einde van het studiejaar

26 mrt 2020 15:01 | Afdeling Communicatie

De Hogeschool van Amsterdam gaat ook na 6 april door met thuiswerken en het geven van onderwijs op afstand. In principe vindt er tot het einde van het studiejaar (31 augustus 2020) geen onderwijs op locatie meer plaats en wordt dus zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt.

De HvA kiest voor deze maatregel omwille van de rust en duidelijkheid voor studenten en medewerkers. ‘We maken nu in hoog tempo een ontwikkeling naar onderwijs op afstand door. Dat kost bloed, zweet en tranen. We vinden het niet verantwoord om studenten en medewerkers ook de komende periode in onzekerheid te laten over de inrichting van het onderwijs’, aldus Huib de Jong, voorzitter van het College van Bestuur. ‘Omdat niet álles eenvoudig op afstand te realiseren valt kijken we daar waar dit tot onoverkomelijke problemen leidt, zoals practica en andere vormen van vaardigheidsonderwijs en toetsing, naar maatwerk. Dat doen we uiteraard binnen de richtlijnen van de rijksoverheid en het RIVM’.

De HvA realiseert zich dat het besluit ook nu weer een hele ingrijpende maatregel is voor zowel studenten als medewerkers. ‘Ik heb enorm veel respect voor de flexibiliteit van de HvA gemeenschap om de Hogeschool draaiende te houden’, aldus Huib de Jong, die medewerkers en studenten op het hart drukt dat hulp en ondersteuning beschikbaar is. ‘Jullie staan er niet alleen voor, wij zijn er om jullie te helpen’. De Jong benadrukt dat ook vrije tijd en rustperiodes daarom gewoon ingeroosterd moeten worden. Niet alleen voor de eigen vitaliteit, maar ook om werk of studie en privé te combineren. ‘Zorg goed voor elkaar en voor jezelf, en zorg dat je op tijd rust neemt’.

Houd voor updates en FAQ hva.nl/coronainfo in de gaten