Ineke Bussemaker decaan van faculteit Business en Economie

8 jan 2020 00:00 | Afdeling Communicatie

Het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft Ineke Bussemaker, na overleg met de medezeggenschap, benoemd tot decaan van de faculteit Business en Economie (FBE). Bussemaker begint in februari 2020 bij de HvA. Tot die tijd blijft Freek Rebel het decanaat waarnemen.

Bussemaker is afkomstig uit de bancaire wereld. De afgelopen dertig jaar werkte zij bij vijf verschillende banken in vijf landen in afwisselend commerciële functies, product management, innovatie en algemeen management.

‘Vakgebieden zoals commerciële economie, bedrijfskunde, accountancy en personeelsmanagement, die onderdeel uitmaken van de opleidingen aan de HvA, ken ik vanuit de praktijk. Dit, en het feit dat ik internationaal gewerkt heb, geeft mij een goed inzicht in de steeds veranderende eisen die worden gesteld aan jonge business en finance-professionals. Ik verheug mij erop een bijdrage te kunnen leveren aan onderwijs en onderzoek op deze vakgebieden aan de HvA’, aldus Bussemaker.

‘Haar ruime ervaring op het gebied van verbindend leiderschap, haar ervaring met grote verandertrajecten en haar kennis van de dagelijkse praktijk op het vakgebied business en economie maken Ineke Bussemaker de juiste persoon op de juiste plaats’, aldus Huib de Jong, voorzitter van het CvB. ‘We wensen haar heel veel succes in deze prachtige functie’.