HvA biedt studenten met een functiebeperking gesprek aan

Voorafgaand aan de studie

30 okt 2019 12:37 | Afdeling Communicatie

Studenten die een hulpmiddel nodig hebben, kunnen met ingang van volgend studiejaar voorafgaand aan de studie laten weten wat ze nodig hebben. Het gaat onder meer om studenten met een functiebeperking, AD(H)D, een spraakstoornis of een chronische ziekte.

De student heeft het zogenaamde soft landinggesprek met een studentendecaan en een docent van de opleiding. Het doel van dit gesprek is om voor de start van de studie met elkaar te bespreken welke voorzieningen aansluiten bij de situatie van de student. De student weet dan voor de studie al wat er mogelijk is en hoe hij of zij dat kan regelen. De gesprekken zijn vertrouwelijk en hebben geen invloed op de toelating of eventuele selectie.

Pilot

Het afgelopen studiejaar 2018-2019 heeft de HvA een pilot gehouden bij een aantal opleidingen met de gesprekken. Studenten lieten weten dat ze het prettig vinden dat er de tijd voor ze wordt genomen. Het zorgt ervoor dat ze zich gehoord en gezien voelen. Het gesprek neemt spanning weg voordat zij de met de studie beginnen.

Meer informatie

Studenten kunnen een Soft Landingsgesprek aanvragen in Studielink wanneer ze zich aanmelden voor een opleiding. Op de Open Dag op zaterdag 2 november zijn studentendecanen aanwezig om vragen over Soft Landing te beantwoorden.

Meer over studeren met een functiebeperking