Hogeschool van Amsterdam

Pabo-docent Robert van Mulligen is HvA-docent van het jaar

11 apr 2019 19:05 | Afdeling Communicatie

Robert van Mulligen, docent bij de pabo, is gekozen tot HvA-docent van het jaar. Dat werd vandaag bekendgemaakt tijdens de HvA-onderwijsconferentie, die plaatsvond in Theater Amsterdam.

Van Mulligen werd gekozen omdat hij, aldus het juryrapport, de stof enthousiast overbrengt en zorgt voor diversiteit en verbinding in de klas. In de vrije tijd van zowel de docent als de studenten organiseerde hij een ‘over de streep’, waarmee hij de studenten dichter bij elkaar bracht.


Taaie stof

Op de tweede plaats eindigde Matthijs Mennes, docent marketing bij Sportkunde en Sport Studies van de faculteit Bewegen, Sport en Voeding. Hij wordt geprezen vanwege zijn passie voor het vak en omdat hij alle studenten bij naam kent en weet waar ze mee bezig zijn. Zeeshan Shahzad kwam op de derde plaats. Studenten waarderen hem omdat hij taaie stof interessant en begrijpelijk maakt. Hij is docent bij International Business (AMSIB) op de faculteit Business en Economie.

Geldprijzen

Van Mulligen ontving een bokaal, ontworpen door Willem Noyons en 2.000 euro, te besteden aan onderwijs. Voor Mennes en Shahzad waren er geldprijzen van respectievelijk 1.000 en 500 euro, ook te besteden aan onderwijs.

Facultaire verkiezingen

Studentassessor Ruben Neuhaus ondersteunde de organisatie in de finale. Voorafgaand aan deze verkiezing vonden de facultaire verkiezingen plaats, hier was de ASVA betrokken bij de organisatie. De andere kandidaten die in de race waren voor de titel HvA-docent van het jaar waren Hein Bijvoet (Communication & Multimedia Design) van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie, Paul Voorn (Oefentherapie) van de faculteit Gezondheid, Frank Godeschalk (HBO-Rechten) van de faculteit Maatschappij en Recht en Bunyamin Erdogan (Aviation) van de faculteit Techniek.