Hogeschool van Amsterdam

Van Raak-Award naar Research Award

Finale op 7 december

1 dec 2016 16:09 | Afdeling Communicatie

Waar het deze week in de wereld van het hoger beroepsonderwijs nog draaide om de Raak Awards, staan de komende week bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) de Research Awards in de spotlights. Bij beide prijzen draait het om toonaangevend praktijkgericht onderzoek dat kwalitatief van hoogstaand niveau is en daarnaast relevant is voor de samenleving. Bij de HvA Research Awards is die samenleving synoniem voor de metropool Amsterdam. De onderzoeken van de finalisten moeten een meerwaarde hebben voor de metropoolregio Amsterdam, voor het bedrijfsleven en voor het onderwijs. Komende woensdag, 7 december, is de finale.

Belang

De HvA Research Awards worden dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. Met het toekennen van deze awards wil de HvA het belang van praktijkgericht onderzoek belichten. Door de faculteiten werden eerder dit jaar in totaal 20 onderzoekers voorgedragen voor de HvA Research Awards. Dit waren zowel student-onderzoekers als medewerker-onderzoekers. Op 25 oktober beoordeelde een jury alle inzendingen. In totaal acht onderzoekers, vier studenten en 4 medewerkers, werden uitgekozen om de strijd om de hoogste eer in de finale voort te zetten.


Pitch

Een nieuwe vijfkoppige jury onder voorzitterschap van Huib de Jong, rector HvA, buigt zich op 7 december over de acht finalekandidaten. Zij presenteren ieder in een pitch van maximaal vier minuten hun onderzoek. De andere juryleden zijn: Jarmo Berkhout – Voorzitter LSVB (Landelijke Studenten Vakbond), Carola Hageman – Plaatsvervangend directeur Vereniging Hogescholen, Malou van Hintum – Wetenschapsjournalist en Willem Sijthoff – Mediaondernemer.

Prijs

Voor de beste student-onderzoeker wacht op 7 december een geldprijs van € 1500, te besteden naar eigen inzicht. De beste medewerker-onderzoeker krijgt € 3500, bestemd voor onderzoek of een congres. Tot slot is er ook nog een publieksprijs van € 500 die zowel naar een student als een medewerker kan gaan.
De finale van de HvA Research Awards vindt plaatst bij FLOOR, het debatcentrum van de HvA, in het Kohnstammhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam. De finale is ook toegankelijk voor geïnteresseerden van buiten de HvA. Aanmelden kan via de website.