Hogeschool van Amsterdam

Wilma Scholte op Reimer interim-decaan Bewegen, Sport en Voeding

21 nov 2016 14:19 | Afdeling Communicatie

Het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft Wilma Scholte op Reimer per direct benoemd tot interim-decaan van de faculteit Bewegen, Sport en Voeding. Scholte op Reimer gaat deze functie het komend half jaar combineren met haar functie als decaan bij de faculteit Gezondheid. Scholte op Reimer neemt de plaats in van decaan Jacomine Ravensbergen die per 1 december overstapt naar Avans Hogeschool, waar ze toetreedt tot het College van Bestuur.

Decaan faculteit Gezondheid

Wilma Scholte op Reimer (47) is sinds 2007 aan de HvA verbonden toen ze als opleidingsmanager voor de opleiding HBO-Verpleegkunde aan de slag ging. Die functie combineerde ze met die van lector Evidence based Nursing. In 2015 volgde haar benoeming tot decaan van de faculteit Gezondheid van de HvA. Daarnaast is zij ook bijzonder hoogleraar Complexe Zorg aan de Universiteit van Amsterdam. Scholte op Reimer studeerde, na een hogere beroepsopleiding Verpleegkunde, Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht. In 1999 promoveerde zij aan de Universiteit van Amsterdam op een proefschrift over ‘Long-term care after stroke’.

Urban Vitality

De faculteit Bewegen, Sport en Voeding is voor Scholte op Reimer al bekend terrein. Haar ‘eigen’ faculteit Gezondheid werkt nauw samen met de faculteit Bewegen, Sport en Voeding in het HvA-speerpunt Urban Vitality. Dit speerpunt ontwikkelt programma’s voor een “Vitaal Amsterdam”, een stad waar bewoners gezond leven, voor elkaar zorgen en zelfstandig participeren. In het programma Urban Vitality werken de Hogeschool van Amsterdam, de gemeente, tal van Amsterdamse zorg- en welzijnsorganisaties en het regionale bedrijfsleven samen om vragen over vitaliteit te beantwoorden. Urban Vitality levert kennis, innovaties en concrete producten, zoals nieuwe werkwijzen (interventies), handreikingen, praktische hulpmiddelen, goede voorbeelden en trainingen.

Definitieve invulling

Wilma Scholte op Reimer gaat de functie van interim-decaan bij de faculteit Bewegen, Sport en Voeding naar verwachting voor een half jaar vervullen. In die tijd start er een sollicitatieprocedure voor de definitieve invulling van de functie van decaan bij deze faculteit.