Hogeschool van Amsterdam

HvA onderzoekt rol docent bij beoordelen tentamens

4 nov 2016 18:47 | Afdeling Communicatie

Op 4 november verschenen berichten over een docent van de opleiding Commerciële Economie van de Hogeschool van Amsterdam die slordig zou zijn omgesprongen met de beoordeling van tentamens. De docent is hier eind 2015 op aangesproken en heeft zich vervolgens ziek gemeld. De opleidingsmanager heeft hem thuis bezocht en zijn administratie, cijferlijsten en niet nagekeken tentamens opgehaald. Andere collega’s hebben dat vervolgens zorgvuldig uitgezocht en afgehandeld.

In de huidige berichtgeving wordt een anonieme medewerker geciteerd die beweert dat 'een deel van de cijfers die zijn ingevoerd in de cijferadministratie verzonnen zijn'.

Rector Huib de Jong heeft de opleiding verzocht deze geruchten grondig te onderzoeken. 'Het diploma van de Hogeschool van Amsterdam is een waterdichte garantie voor de kwaliteit van de opleiding en van de examinering. Daarover bestaat geen enkele twijfel en dat moet zo blijven. Hoewel er op dit moment geen enkel bewijs is van onregelmatigheden, gaan we het gerucht daarom grondig onderzoeken.'