Hogeschool van Amsterdam

Wie zijn de beste onderzoekers van de HvA?

17 okt 2016 09:13 | Afdeling Communicatie

Dinsdag 25 oktober is de halve finale van de HvA Research Awards. Onderzoekers, zowel medewerkers als studenten, krijgen hierbij de kans om hun onderzoek onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

Bij de halve finale van de Research Awards strijden 20 kandidaten om een plek in de finale. Hierbij let de vakjury natuurlijk op de onderzoekskwaliteit, ook de toegevoegde waarde voor de stad Amsterdam speelt een belangrijke rol. Op 7 december, de finale, ontvangen de beste student-onderzoeker, de beste medewerker-onderzoeker en de publieksfavoriet een prijs. 

Een goede start voor mijn toekomst!

In 2015 won Kitty Deesker, inmiddels oud-student van het Amsterdam Fashion Institute, de studentenprijs van de Research Awards met haar onderzoek over de ontwikkeling van maatvoeringsystemen toegepast op vrouwenjeans. 

Kitty Deesker: “Ik heb de buitenwereld laten zien dat de mode industrie meer is dan luxe stoffen en designs. Met mijn scriptie als basis wil ik mijn eigen bedrijf opzetten. Door de Research Awards heb ik extra aandacht gekregen voor mijn onderwerp en een klein startbudget.”

Moed

Ook voor Marion Smit, winnares van de medewerkers- én de publieksprijs van 2015, was de extra bekendheid voor haar onderzoek over morele moed in finance een belangrijke reden om mee te doen aan de Research Awards. Dit actuele onderwerp spreekt veel professionals aan. 

Lees meer over de HvA Research Awards