Eerstejaars zijn hittebestendig

31 aug 2016 14:16 | Afdeling Communicatie

KersVers HvA, dé centrale introductie van de HvA, vond dit jaar voor het eerst plaats. 3000 studenten hebben kennis gemaakt met van alles wat de HvA, het studentenleven en de stad Amsterdam te bieden heeft afgelopen donderdag 25 en vrijdag 26 augustus. En dat met temperaturen die hoog opliepen.

Donderdagochtend deden de eerstejaars mee aan verschillende activiteiten door de hele stad. Roeien in de grachten, zeilen op de Amstel, het Van Gogh museum bezoeken of chillen in het Vondelpark met studieverenigingen. Dat alles om de heerlijke stad Amsterdam te verkennen.

Hot Hot Hot

De middag stond in het teken van alles wat de HvA en het studentenleven te bieden heeft op het festivalterrein van KersVers HvA. Op de Kohnstammhof demonstreerde de sportverenigingen hun kunsten. Het kwik steeg daar in de zon (geen schaduw te bekennen) zo hoog dat deze presentatie vroegtijdig werd afgebroken.

Wat te doen naast het studeren

Op de Wibauthof in de schaduw was het beter vertoeven. Alle studentenverenigingen, de politieke partijen, CREA en andere organisaties stonden klaar om de studenten op te vangen, voor spelletjes maar vooral nuttige informatie. De studenten van radiostation van MIC (Media, Informatie en Communicatie) verzorgden de hele middag de muziek. Op de pizzasessie met rector Huib de Jong kwamen tientallen studenten af voor een hapje en een praatje. Het festival werd afgesloten met artiesten als Dio en Willie Wartaal.

Trots

De projectmanager en mede-organisator van de centrale introductie kijkt tevreden terug naar het evenement en de samenwerking met organisator ASVA. Paul van de Water: ’Een jaar hebben we ons hard gemaakt voor een centrale introductie om onze studenten het gevoel te geven dat ze welkom zijn en dat de HvA hen ontzettend veel te bieden heeft. Daar zijn de meeste HvA-ers ondertussen wel van overtuigd. Ik ben in ieder geval trots dat we dit hebben gedaan en dat het zo goed is gegaan. We denken trouwens nu al na over hoe het volgend jaar nog grootser en meeslepender kan.’

Foto’s:

Impressie van het afsluitende feest in de Westerunie: