Statement situatie Turkije

21 jul 2016 15:13 | Afdeling Communicatie

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hogeschool van Amsterdam (HvA) hebben kennisgenomen van de situatie in Turkije en bieden haar studenten en medewerkers waar nodig ondersteuning en advies.

In Turkije ligt de onderwijssector, evenals andere publieke sectoren, onder vuur. Ook studenten en medewerkers van de UvA en HvA, zowel in Nederland als Turkije, ondervinden op dit moment gevolgen van de politieke situatie in Turkije. Onze primaire zorg gaat dan ook uit naar de studenten en medewerkers; zowel Turkse studenten en medewerkers in Nederland als studenten en medewerkers die momenteel in Turkije verblijven. De UvA en HvA staan klaar om hun vragen en zorgen te beantwoorden en waar nodig ondersteuning te bieden.

De UvA en HvA sluiten zich aan bij de statements van de Vereniging Hogescholen, de VSNU en de European University Association, de laatste is tevens krachtig ondersteund door de LERU. De UvA en HvA onderschrijven met kracht het standpunt dat wetenschapsbeoefening en hoger onderwijs intrinsiek internationaal zijn en dat niet getornd kan worden aan de principes van academische waarden en vrijheid.

HvA-studenten en -medewerkers kunnen contact opnemen met HvA Studievoorlichting +31 (0)20 - 599 5422

Journalisten kunnen contact opnemen met HvA Persvoorlichting (persvoorlichting@hva.nl)