Hogeschool van Amsterdam

Maaike Lürsen benoemd tot secretaris van de HvA

18 jul 2016 17:06 | Afdeling Communicatie

Maaike Lürsen is per 16 september 2016 door het College van Bestuur benoemd tot secretaris van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Zij volgt Geke van Velzen op.

Binnen haar functie als secretaris zal Maaike Lürsen zich primair richten op de begeleiding en coördinatie van bestuurlijke processen. Zij geeft daarbij leiding aan de bestuursstaf en zorgt voor coördinatie op de uitvoering van de strategische agenda van het CvB, dat een personele unie vormt met het CvB van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Lürsen zal dan ook nauw samenwerken met Calluna Euving, die eerder dit jaar benoemd werd tot secretaris van de UvA.

‘Maaike Lürsen heeft bij verschillende hogeronderwijsinstellingen gewerkt en heeft in diverse functies veel strategische en bestuurlijke ervaring opgedaan. We zijn verheugd dat we deze ervaring kunnen inzetten bij de HvA en kijken uit naar de samenwerking’, aldus voorzitter van het College van Bestuur Geert ten Dam.

Lürsen bekleedde de afgelopen jaren de functie van Directeur Bedrijfsvoering van de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica aan de UvA waar zij verantwoordelijk was voor de portefeuilles HRM, ICT, Facilities en Veiligheid en Huisvesting. Daarvoor werkte zij bijna tien jaar voor de Gemeente Haarlemmermeer, eerst als teammanager strategisch beleidsonderzoek, vervolgens als directielid en loco-secretaris.

Zelf geeft zij aan veel zin te hebben in de start in haar nieuwe functie. ‘Amsterdam zit in mijn hart. Ik voel me erg op mijn plek bij een kennisorganisatie als de HvA, waar veel nieuwsgierige en bevlogen mensen aan verbonden zijn. Ik laat me daar graag door inspireren’.