Hogeschool van Amsterdam

Mensenkennis en persoonlijke ervaringen als leerstof

Masterclass voor excellente studenten

23 jun 2016 13:07 | Afdeling Communicatie

Zo’n dertig studenten van verschillende faculteiten hebben in juni de masterclass voor excellente studenten afgerond. Deze bestond uit zeven avonden met inspirerende, succesvolle en ambitieuze Amsterdammers zoals Felix Rottenberg en Femke Halsema. De reeks vond voor de vierde keer plaats en is opgezet om excellente studenten kennis te laten maken met andere manieren van leren dan tijdens een opleiding gebeurt.

Tijdens zeven masterclasses en een kennismakingsavond, die plaatsvonden in De Balie, stond er een persoon met een bijzondere maatschappelijke positie centraal. Die persoon stond  stil bij zijn of haar carrière en ambities en vertelde hoe hij of zij succesvol is geworden. Aansluitend was er een diner waar studenten met de spreker, maar ook met elkaar nader kennis konden maken.  

Intellectuele loopbaan

Tim Jacobs, derdejaars student Accountancy, heeft genoten van de  bijeenkomsten. ‘Het gaf echt een ander beeld van hoe de dingen in elkaar zitten en het wijkt af van wat je op college hoort. Sommigen spraken over hun bedrijf, anderen over hun carrière. Het ging meer over mensenkennis en persoonlijke ervaringen.‘ Femke Halsema sprak op 8 juni over haar intellectuele loopbaan. Dat sloot aan bij toekomstplannen van Tim. ‘Toen ik haar zo hoorde spreken wist ik dat ik dat ook wil. Voor mij is door de masterclasses duidelijker geworden dat ik een master wil gaan doen en dat mijn interesses heel breed zijn.’

Ruimte laten

Cheryl Klesser, vierdejaarsstudent lerarenopleiding Nederlands, was ook erg te spreken over de avond met Halsema: ‘Zij sprak open en informeel met ons, terwijl een aantal anderen meer ingingen op de successen die ze behaald hadden.’  Ook de avond met Dianne Zuidema, adjunct-directeur van de Stadsschouwburg, viel bij de studente in de smaak. Cheryl heeft van de masterclass vooral geleerd dat je niet je hele loopbaan hoeft vast te leggen, dat je juist ruimte moet laten voor onvoorziene kansen en ervaringen. 

De zeven sprekers van de masterclass waren:

  1. Dianne Zuidema, adjunct-directeur Stadsschouwburg Amsterdam
  2. Maurits Groen, eigenaar consultancybureau voor duurzame vraagstukken
  3. Felix Rottenberg, oud-politicus, bestuurder
  4. Rutger Groot Wassink, fractievoorzitter Groen Links Amsterdam
  5. Harald Dunnink, ontwerper en mede-oprichter van De Correspondent
  6. Arent van Wassenaer, advocaat en ondernemer
  7. Femke Halsema, oud-politica, bestuurder

 

 

 

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien