HvA gastheer EU-conferentie Open Innovation 2.0

20 mei 2016 13:11 | Afdeling Communicatie

Op maandag 23 en dinsdag 24 mei treedt de Hogeschool van Amsterdam (HvA) op als gastheer van een bijzondere EU conferentie in Amsterdam: Open Innovation 2.0. Deze conferentie, in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de EU, wordt georganiseerd door de Europese adviescommissie Open Innovaton Strategy and Policy Group, in samenwerking met partijen als Intel Labs Europe en CGI.

De tweedaagse conferentie brengt meer dan 300 vooraanstaande vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, overheden, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties samen, om Open Innovatie in al zijn facetten te bespreken.

Open Innovatie is innovatie vanuit de samenleving. Niet langer zijn bedrijven of onderwijsinstellingen altijd de initiatiefnemers, bedenkers, ontwikkelaars en ‘verkopers’ van innovatie. Meer en meer komen de initiatieven vanuit de maatschappij. De burger kent zijn eigen behoeftes en zoekt zelf de partijen die hem kunnen helpen zijn wens te vervullen. De rol van bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen verandert hierdoor. En er ontstaan nieuwe kansen en nieuwe markten. Dat is waar de conferentie over gaat.

Gedurende twee dagen wordt in plenaire sessies in de grote zaal van het Tropeninstituut aan de Mauritskade, maar ook in kleinere bijeenkomsten en tijdens bezoeken aan plekken in de stad Amsterdam gewerkt aan nieuwe visies en strategieën rond innovatie. Uiteindelijk zullen deze ideeën terug te vinden zijn in het beleid van de Europese Commissie en daarmee van belang zijn voor heel Europa. Bekijk voor meer informatie over de conferentie en voor het programma de website van de Open Innovatie Conferentie. Belangstellenden kunnen zich op maandag tussen 8.00 uur en 9.00 uur aan de balie van het Tropeninstituut (Mauritskade 63) laten registreren.

Op maandagavond 23 mei is de prijsuitreiking van de prestigieuze Innovation Luminary Awards: in zes categorieën worden wereldleiders op het gebied van innovatie geëerd voor hun werk.