Hogeschool van Amsterdam

Oud-JCU studente Paralympisch Sporter van het Jaar

Jiske Griffioen

18 dec 2015 10:24 | Afdeling Communicatie

Rolstoeltennisser en voormalig Johan Cruyff University-studente Jiske Griffioen is uitgeroepen tot Paralympisch Sporter van het Jaar. Dat gebeurde op 15 december op het NOS | NOC*NSF Sportgala in Amsterdam.

Griffioen kende een bijzonder succesvol seizoen waarin ze onder andere de Australian Open en Roland Garros wist te winnen. Samen met haar dubbelspelpartner Aniek van Koot won ze daarnaast ook Roland Garros, Wimbledon en de Wheelchair Doubles Masters, het officieuze wereldkampioenschap. In september 2015 rondde ze ook haar studie aan de Johan Cruyff University af.

Jiske Griffioen: ‘Ik vond het al een hele eer om genomineerd te zijn, en nu sta ik ineens met deze prijs in handen. Een fantastische manier om 2015 af te sluiten. Het is een hele mooie prijs omdat je hem van een vakjury krijgt en van je collega-sporters en –coaches. Zij weten als geen ander hoe prestaties tot stand komen.’

Het bij de prijs horende beeldje, de Jaap Eden Award, ontving Griffioen uit handen van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden.