HvA stijgt naar vierde plaats in jaarlijkse Elsevier-ranglijst

24 sep 2015 11:05 | Afdeling Communicatie

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) staat dit jaar op de vierde plaats van de zeven grote hogescholen in de Elsevier-ranglijst van beste studies. Daarmee is de positie van de HvA verbeterd ten opzichte van vorig jaar.

Toen belandde de HvA op plaats vijf. De Christelijke Hogeschool Windesheim staat op plaats 1 in de ranglijst van ‘grote hogescholen’.

Elsevier analyseerde de opleidingen op verschillende thema's, onder meer op de inhoud van de opleiding de docenten en de kwaliteit van faciliteiten. De jaarlijkse ranking De Beste Studies van weekblad Elsevier is grotendeels gebaseerd op gegevens uit de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE). De uitkomsten van de NSE 2015 werden in mei al bekend. Daaruit bleek al dat de tevredenheid van HvA-studenten over de gehele linie is verbeterd ten opzichte van het vorig studiejaar. HvA-studenten gaven het onderwijs en de organisatie daarvan gemiddeld een rapportcijfer van 3,79 op een schaal van 1-5. De studenten zijn het meest tevreden over de HvA-opleidingen: Leraar Maatschappijleer Tweedegraads, Forensisch Onderzoek en Sport, Management en Ondernemen.