Hogeschool van Amsterdam

E-Discovery: digitaal bewijs van computer tot cloud

Zesde symposium E-Discovery bij HvA

16 apr 2015 16:13 | Afdeling Communicatie

De Hogeschool van Amsterdam houdt op donderdag 23 april a.s. de zesde editie van het symposium E-Discovery in Pakhuis de Zwijger. Het thema dit jaar is 'The Decade of Discovery: digitaal bewijs van computer tot cloud.'

Wat is de impact van online media op het verzamelen, verwerken en zoeken naar digitaal bewijs? Met de opkomst van sociale media – en daarmee de verschuiving van e-mail naar instant messaging, Twitter en blogs - ligt de nadruk meer dan ooit op het ontdekken van digitaal bewijs.

Sprekers

Lector E-Discovery Hans Henseler opent het symposium. Sprekers zijn onder andere:

- Arnout de Vries (TNO)

vertelt over social media als het nieuwe DNA. Social media democratiseren de opsporing en maakt de rol van burgers hierin nog belangrijker. Dit vereist een verandering van het DNA van iedere agent, een gamechanger in alle facetten van het politiewerk.

- Ondernemer John Jansen (PageFreezer Europa)

vertelt over het verantwoorden van informatiestromen en het vinden van online informatie ter ondersteuning van bewijsmateriaal.

- Jason Baron (Information Governance and eDiscovery Group)

toont zijn documentaire ‘The Decade of Discovery’. Baron is voormalig hoofd Litigation Support van het Amerikaanse National Archives and Records Administration en bewaarde sinds 2000 alle mails van het Witte Huis. Baron leidt de film in en neemt plaats in een discussiepanel.

- Onderzoeker en internetcriticus Geert Lovink (HvA)

legt in zijn lezing uit hoe men kan omgaan met klokkenluiders en gelekte documenten. Hij richt zich voornamelijk op de periode 2009 – 2015.

Het programma wordt afgesloten met een paneldiscussie. Net als vorig jaar is er een informatiemarkt, waar bedrijven laten zien hoe zij de technieken voor E-Discovery in de praktijk brengen.

Symposium E-Discovery

Datum: 23 april 2012, 09.00 – 17.00 uur

Locatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam

Kijk voor meer informatie op http://ediscoverynl.dmci.hva.nl/events/symposium/symposium-2015

Voor vragen of meer informatie kunt u mailen naar: e-discovery@hva.nl .

De kaarten voor het symposium kosten €75,- inclusief lunch. Studenten krijgen korting en betalen €12,50. Inschrijven kan tot 22 april.

Direct aanmelden voor het symposium.