Gemeenteraad bezoekt campussen HvA/UvA

11 feb 2015 15:58 | Afdeling Communicatie

UvA en HvA ontvingen afgelopen dinsdag een belangrijke delegatie: leden van de Amsterdamse gemeenteraad en bestuurscommissies Oost en Centrum bezochten de campussen aan de Wibautstraat (HvA) en het Roeterseiland (UvA). Daar spraken zij met studenten, docenten en onderzoekers. Het werkbezoek stond in het teken van kennismaken en het verder versterken van de banden tussen onderwijs en overheid.

Bij de UvA bracht de gemeentedelegatie een bezoek aan Room voor Discussion waar studenten elke week prominenten uit het nieuws interviewen. Daarnaast ging het gezelschap langs het LAB van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragwetenschappen waar onderzoek wordt gedaan naar onder meer het bestrijden van fobieën. Ook stond de nieuwe Universiteitsbibliotheek in de binnenstad op de agenda.

De delegatie leerde de Wibautstraat waar de Amstelcampus is gevestigd, van een nieuwe kant kennen: ‘De Wibautstraat is niet meer de lelijkste straat van Amsterdam, maar de Knowledge Mile [...]’, twitterde gemeenteraadslid Carolien de Heer gisteravond. Onder de naam Knowledge Mile hebben bedrijven, HvA en UvA en buurtbewoners afgesproken te gaan samenwerken in de aanpak van stedelijke vraagstukken die zich concentreren in dat gebied. HvA-onderzoekers pitchten een aantal projecten binnen deze samenwerking: het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad, het analyseren van elektrische oplaadpalen en hoe bewoners meer in beweging komen (overgewicht is een groot probleem). Binnenkort gaat de website van de Knowledge Mile live.